Seznam blogů

16. května 2015

Včera jsem podstoupila zákrok...

Posílám pozdravy od nás :-).


..., o kterém jsem dlouho uvažovala, ale vždy byl důvod ho odložit. Už to mám za sebou, vše vypadá dobře a ještě k tomu je venku tak krásně.


 Rebarborový koláč

 ... vyzkouším i něco nového



... venku střídá jedna radost druhou- jabloně pomalu odkvétají, začínají kvést šeříky a zakulacují se pivoňky:-)

... už si také konečně dopřáváme domácí salát



Já budu několik dní na kašovité stravě, ale už jsem si uvařila bílou polívku s houbami, které jím jen já - přece se nebudu šidit :-)))). Obdivuji, jak někdo stihne nafotit jídlo dokonce naaranžované na stole. Mě mizí z mísy horké knedlíky a ve dvanáct už tlučou příborem do stolu :-))). U nás dnes budou přebytky - pečená krůta se zelím, knedlíkem a vývar. 


bolestné :-)))))))))))))))))

Parkovali jsme u obchodu, kde měli samé potřebné věci :-). Tam jsme neměli chodit! Já vybírala ze 4kousků GG a nějak jsme se nemohla rozhodnou... však šlo o můj první kousek od této značky, kterou jsem znala jen z netu. Baru seděla a obdivovala kovová zvířátka, manžel nanášel Yankee k očuchávání a já ještě taková vynervovaná a celá zmatená ze zákroku, s půlkou mrtvé (huby) očuchávala hrnečky a nedovedla se rozhodnout pro ten pravý. Manžele mi v takových obchodech velice často chválelí. On moc na tyto věci není, ale nestojí venku ani mezi dveřmi, jde se mnou -  nanáší a přesvědčuje mě, že to potřebuji, nebo že si to musím vzít :-)))). 


Venku je opravdu krásně a tak manžel zajel s Baru dokoupit materiál a budeme ještě pracovat kolem domečku pro děti. Já mám být v klidu, spát v polosedě a ledovat, takže to budu jen komandovat z křesílka, popíjet ledovou limonádu a občas uchrupnu :-)))))))))))))))))).
Včera jsem vyzvedli opravený šicí stroj, dokoupili barvu, kvítka a já si budu hrát jako malá - donatřu domeček a pustím se do kuchyňské linky.






Mějte pohodový víkend, Kája.

7 komentářů:

  1. Kájo, máš nádherně rozkvetlou zahradu. Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Ivanko, děkuji za pochválenou zahradu. Práce moc, ale už je to i vidět a slova mě moc těší, Kája.

      Vymazat
  2. Jé, to je domeček jak pro skřítky, taky by se mi líbil:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky. Jen mi tu chybí recept na tu pečenou krůtu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, o žádný speciální recept nejde. Úplně obyčejně upečené maso, jen já všechny masa peču zvolna přiklopené (kuře, králí) klidně 3hodiny(cca 180- 200°C), až jde od kosti a udělá se kůrčička(celou dobu pod poklicí). Na králíka či krůtu ráda dávám sušenou bazalku, samozřejmě nesmí chybět česnek, cibule, pepř, kmín a kořenová zelenina). Vůbec to neřeším, někdy mám naložené v nějaké omáčce třeba z hořčice, nebo jen tak okořeněné. Krásné dny, Kája.

      Vymazat
  4. "Očuchávala hrnečky" to jsem se nasmála :-D ;-) Ale chápu to! Můj muž byl tuhle taky na zubním zákroku a jak byl pod sedativy nepamatoval jsi že si na druhý den dohodl pracovní schůzku a hrozně se tomu divil :-) A tvůj muž má asi s tím mým společné, že mají rádi když to doma voní, že? :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).