Po delší době všechny moc zdravím a přeji příjemný den!
Příspěvků bych teď měla celkem dost, dokonce mám i fotky, ale času se nedostává ani na vkládání ani na Vaše blogy, ale zase se mám nač těšit, až bude klidněji :-).
postup:
horkým jídlem plním vysterilizované teplé sklenice, okamžitě víčkuji
poskládám do hrnce, (já dávám vody tolik, aby byly sklenice ponořené)
vařím 60min při 100°C
K zavařování jsem se dostala někdy před 7lety, kdy jsem si po naší první dovolené s domečkem na kolečkách řekla, že takhle už trávit dovolenou nechci, upečená u plotny se zapušeným autem... v podstatě to stejné jako doma jen v trochu horších podmínkách.
... už jen zalít omáčkou
Zavařit se dá asi cokoliv, ale je potřeba dodržet pár pravidel. Smetanové omáčky zavařovat bez smetany(přidat až na místě) a lečo bez vajec. Někde jsem četla nezahušťovat moukou, ale já normálně moukou už nezahušťuji (přijde mi, že po dalším ohřátí jsou omáčky opět řídké, proto jsem přešla na nastrouhanou bramboru) a jinak omáčky z jíšky nejsou problém. Maso nemusí být úplně měkké, po hodině bublání ve sklenici, je akorát.
Co nesníme na dovolené (uložené ve skříňce v autě v pokojové teplotě i vyšší), mám pak doma uskladněné v chladnějším místě a vydrží několik měsíců, skoro bych si dovolila napsat i rok. Sklenice, které jsem zapomněla a odvíčkovala skoro po roce, jídlo vždy krásně vonělo jen už jsem neměla odvahu podat rodině, ale jak se asi dělají konzervy v průmyslu, že ????
Pokud se chystáte zavařovat častěji, doporučuji tyto super sklenice nebo jiné se širším hrdlem. Jejich samotné plnění, či pak dolování obsahu ven není problém a dobré je mít sklenice podobných výšek kvůli zavařovaní. Já používám sklenice z Ikei o objemu cca 1l (což je dostatečná porce pro 4osoby a někdy i zbývá) a menší sklenice o objemu cca přes 0,5l. Při plnění do hrnce se krásně kombinují (k velkým dám malé na sebe postavené)...pokud nemám, dám sklenici naplněnou vodou, abych sklenici vespod zatížila a neskákala mi v hrnci.
Než jsem dostala Severina, zavařovala jsem v klasika větším a vyšší hrnci. Na dno jsem položila utěrku, na ni sklenice a zalila vodou. Nechávala jsem probublávat a hlídala poklici :-)))).
Přeji všem příjemný zbytek dne, Kája.
Přeji všem příjemný zbytek dne, Kája.
Na zavařování hotových jídel jsem fakt nikdy neměla odvahu, maximálně lečo:-))) Ale připravuju si do mrazáku polotovary, to je pak raz dva:-)))
OdpovědětVymazatZa tyden jedem mimo civilizaci, takze se budu inspirovat a udelam na cestu nejake hotovky
OdpovědětVymazatgörüntülüshow
OdpovědětVymazatücretli show
1J2EN
https://titandijital.com.tr/
OdpovědětVymazatbalıkesir parça eşya taşıma
eskişehir parça eşya taşıma
ardahan parça eşya taşıma
muş parça eşya taşıma
NQZ4YO
Taky doma hodně zavařujeme. Ono když se to umí, tak zavaříš prakticky cokoliv. Třeba i kachnu. Jen teda vždycky to horko v kuchyni. Naštěstí máme ale od plastová okna Jihlava teď nová okna, takže dám ventilaci a je to trochu lepší. Ale vaření na plynu je prostě pocitově teplejší než indukce, kterou jsme měli v bytě. Ale ten rodinný dům za to stojí! :)
OdpovědětVymazat