Seznam blogů

23. května 2015

Nemoc...

Příjemné sobotní dopoledne :-))).


... našla cestu i k nám.
Díky Žofince se u nás na několik dní zastavil čas, ale včera vše nabralo úplně nový směr. Možná naše pravidelné venčení v dešti, ač s deštníky a pláštěnkou, zapříčinilo nemoc - Baru začala ze čtvrtka na pátek hicovat. Obě děti jsou divoši a nějaká nemoc je nezastaví, ale včera nebylo Baru vůbec dobře a prospala celý den, což jsem nikdy nezažila. 
Táta se nám po týdnu vrací dnes domů, nedalo se nic dělat, museli jsme s Baru pro Tomíka do školy. Já jako řidič - neřidič odkázaná na atobusovou dopravu jsem si včera fakt nadávala.
Baru usnula pár minut před příjezdem autobusu... směr - domů. Tomík je silák, ale nákup v košíků, nějaké kilo kočár a 20kilo Baru jsem věděla, že sama do autobusu nedám. Normálně se mi sami od sebe nabídli dva školáci ze vsi, kteří mě nikdy nepozdravili a v autobuse převážně dělají mrtvé brouky. Takže mooooc díky kluci !!!!!.


... užívám si období, kdy si jen odskočím na zahradu pro bylinky na jídlo, na limonádu, teď už i salát
... cibuli, brambory ještě mám, včera už jsem ale musela koupit česnek, loňský už je zcvrklý a na mrazák jsem žádný nedala - oloupané stroužky uzavřu do sklenice s víčkem, vyjmu vždy jen potřebné množství (nerozmražuji!!!) a okamžitě zpracuji


Když se Baru probrala po dvou hodinách, chtěla jen pití, jahůdky a možná kousek nějakého masa. Na sobotu jsem měla v plánu karbanátky s kaší, když bude to loučení s hafíkem, ale telefonát s žádostí o prodloužení jejího pobytu rozhodl o karbanátku už v pátek večer .-))))). Baru po dalším spánku a sirupu vychladla a vrhla se na karbanátek s hlávkovým salátem a vážně si pochutnala.



... po piškotku přišly Tomíkovy pantofle, pak zase moje pantofle, jen včera to byla nabíječka na mobil a ta už asi nabíjet nebude :-(


Každé ráno si dělám plány, co bych ráda za ten den udělala, se Žofi se snažím jen udržovat byt bytem a čisté podlahy.
Počítala jsem, že Žofi pofrčí dnes domů a já dozasadím kvítka, napikýrované saláty s kedlubnami a  zavařeninu z rebarbory, ale moc tomu nevěřím. Na kuchyňku do domečku raději ani nemyslím.
Tady to samozřejmě vše žije... na mě trochu dost hluku, ale mám uvařeno, Baru je bez teploty, venku neprší, možná bude ještě slušný den :-))).

Mějte fajn víkend, Kája.

2 komentáře:

  1. Káji drž se .. u nás dnes prší .. a u plotny byl docela príma čas :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jsme zdraví !!! a od rána to tu opět žilo :-))))))))))))))).... zase jsme venčili a Baru mordovala celý den Žofinku :-). Pěkný víkend, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).