Seznam blogů

4. března 2015

Trocha inspirace...

Dobrý večer blogerky :-).

... pro tvořilky z Praktické ženy. V neděli jsme si dovezla domů Praktickou ženu - KREATIV. Musím říct, že si ještě teď užívám každou stránku. Krásné fotky, nápady, hezké zpracování (především poslední stránky - texty na linkách a písmo z psacího stroje atd... a milé dárečky :-)))).















Než se dovařil oběd, Baruška skládala a já pracovala na ponožkách. Musím říct, že puzzle u nás frčí a obě děti děsně baví. Nejlepší puzzle na skládání jsou naše pohádky, jak svou jednoduchou kresbou, tak barevností, ale bohužel nad 100dílků u nás nic nedělají, prooooč?



Mějte fajn čtvrtek :-).

5 komentářů:

  1. Ahoj Kájo, to jsi asi první člověk, od něhož jsem slyšela, že si novou podobu praktické ženy chválí :-) Zatím jsem totiž slyšela/četla jen samé pohoršení a řada pravidelných čtenářek tak od kupování dalších čísel ustupuje... :-( Sama už jsem jí v ruce neměla hodně dlouho, tak nedokážu objektivně posoudit. Prý je teď praktická žena zaměřena pouze na "rychlé projekty pro ženy, které nemají na větší věci čas, stejně jako čas učit se novým věcem, které nějakou tu hodinku určitě zaberou....". Nápady, které si nám ukázala, nevypadají vůbec špatně. Ale mám pocit, že bych se k nim dostala jednoduše (a zadarmo) i jinak - na pinterestu jsou jich takových tisíce. A autoři praktické ženy určitě z Pinterestu nápady čerpají (některé z nich jsem právě na Pinterestu zahlédla). Nevím, kolik teď tento časopis stojí, ale pokud to bude minimálně tolik, jako když jsem si ji ještě kupovala já, čekala bych od časopisu víc... A asi opravdu ty návody na náročnější projekty po kterých tolik volají i některé další "nespokojené" tvořilky. Za takové projekty by si člověk opravdu rád připlatil. Každý jsme ale jiný a každý tak od podobně zaměřených časopisů očekává něco jiného. Krásné tvoření, ať už s Praktickou ženou či bez ní :-)v Měj se krásně Anička

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím :-), tak to já jsem na opačné straně. Mám spíše pár čísel z loňského roku a letošního... starší PŽ neznám, takže také nedovedu posoudit kvalitu. V dnešní době internetu a blogů, asi každý časopis bude neustále někde zaostávat a po delší době omrzí. Dřív ta možnost nebyla a každý byl lačný po novém čísle, takže chápu, že dnes je to pro někoho (pro ty co pravidelně kupovali) vyloženě "vyhozený peníz" v porovnání s roky zpět. Např. když frčí potisky zvířat na polštářích, nějaká šikovná maminky vymyslí jednoduchý a především finančně zajímavý způsob, jak si udělat doma sama a zveřejní jej. Pak ji osloví(nebo se sama přihlásí) se svým nápadem a oni ho po nějaké době dají do časopisu, jen třeba tiskají na látková srdíčka, tašky, šaty atd.... Ty co tvoří a stále koukají po nových věcech, technikách, už dávno tyto svoje vlastnoručně vyrobené kousky mají a je to pro ně nějak úplně mimo mísu a jsou zklamané, že nenašly v časopise něco nového.
    Rozhodně souhlasím s tím, že to nejsou nějak náročné věci a zvládne si je udělat doma asi každý za pár chvil. Já si chci sáhnout na ten papír s barevnýma obrázkama a v klidu třeba 5min.si listovat, nebo jen tak večer v posteli prohlížet.
    Měla bych dotaz... je vůbec na našem trhu nějaký zajímavý časopis s tvořivým zaměřením, který stojí za koupi? Nejlépe směsice všeho, může být dražší a vycházet klidně jen jednou za půl roku nebo za rok... u nás asi neseženu, ale abych věděla po čem se na cestách ptát, děkuji moc.
    Přeji příjemné dny, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, nová praktická žena nemusí být méně kvalitní, jen si myslím, že se začala zaměřovat na jiné spektrum čtenářů. Pro mě je to trochu překvapení - protože si myslím, že právě tyto "nové" čtenářky (mladé, hodně zaměstnané...) budou hledat "rychlejší" řešení v podobě vyhledávání nápadů na internetu (mj. i na zmiňovaném Pinterestu, blozích o tvoření ap.), se kterým, na rozdíl od řady žen starších generací, umí pracovat... A právě ta skupina čtenářek, poctivě si kupujících každé číslo, na kterých PŽ vždycky stála, byla podle mého názoru sázkou na jistotu... Do redakce ale vstoupili mladší lidé a spolu s nimi přišla i ta změna orientace na jinou cílovou skupinu...

      A také podle mě stávající PŽ neklade pro čtenáře tak vysokou laťku jako dříve - vybírá záměrně jednodušší techniky, než klasické ruční práce jako je pletení, háčkování, šití oděvů ap., což je trochu na škodu. Ideální by byl mix obojího... No dost mých marketingových úvah :-)

      Ale i já si ráda prohlížím pěkné časopisy. Pokud jde ale o ruční práce, nenašla jsem žádný, který bych si kupovala pravidelně (s výjimkou Mariny Quilt a nyní nového časopisu od stejné autorky nazvaného "Trendy šití", který je obsahově hodně podobný Marině, která teď končí). Takže se v trafice vždy koukám do konkrétního časopisu a daného čísla, zda je tam něco zajímavého a jednou vyberu to a jindy zase ono :-)

      Tak je to u mne téměř u všech časopisů i z jiné branže, které jsem měla kdy předplacené. Jediný, kterému jsem zůstala věrná už třetí rok, je časopis pro milovníky zahrad "Flóra". Na ten nedám dopustit. A protože máš sama zahrádku, kterou si zvelebuješ, určitě Ti jej mohu jen doporučit, pokud se nechceš obracet na odborníka a preferuješ budování zahrady svépomocí (pokud je to jinak, napiš, kam mám dorazit a vymyslíme něco spolu :-)). Ačkoliv by člověk řekl, že se budou točit stále stejné věci dokola, časopis s každým číslem přináší hromadu užitečných a nových informací velmi srozumitelným a přehledným způsobem. Obsahuje i pěkné seriály na pokračování...

      Pokud narazím něco zajímavého i zahraničního z oblasti tvoření, dám vědět :-)

      Krásný večer

      Anička

      Vymazat
  3. Kájo, moc děkuji za tip, časopis vypadá opravdu lákavě, asi se budu muset po něm nutně podívat :-) Krásný víkend! Radka

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Aničko a děkuji za zpětnou reakci. Asi na tom něco bude, jedno druhé nevylučuje. Třeba má někdo starší čísla, rád abych nakoukla.
    Jestli se někdy dostanu k časopisům po manželově babičce (dřív než myši), tak si dám práci a budu vkládat třeba návody, když by se někomu něco hodilo - možná i zavzpomínat :-).
    No, kdyby přeci jen někdo natrefil na nějaký zajímavý tvořivý časopis, podejte info :-)))).

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).