Seznam blogů

8. října 2014

Moje úspěchy v pěstování....


...a že letos jsem si je prvně opravdu užila !. Předchozí dva roky se mi nedařilo a nechápala jsem tu nespravedlivost, že jiní můžou zasadit hrábě a vykvetou jim a já nevypěstoji ani petržel :-)))))))))))). Problém byl ve špatně zvoleném místě umístění skleníku a záhonů. Letos jsem si zdvihla seběvědomí a na příští rok vyzkouším co půjde :-)))).
 
 Tímto obměňovaným zátiším jsem se dmula pýchou - konečně úspěch :-))))))))))).




Bazalky jsem měla opravdu hodně, toto je jen část a dokonce jsem rozdávala květináče kamarádkám - jako ta velká pěstitelka :-)))))))). Protože jí bylo opravdu moc, zkusila jsem nasušit a jde to, chce to tmu a sucho - pár lístečků zčernalo, ale bylo to zanedbatelné množství. Něco jsem nasekala a naložila do olivového oleje, nechybí samozřejmě ani pesto. Na netu jsem natrefila na
...Čerstvou bazalku i v zimě - namočené lístky v olivovém oleji poklademe mezi dva alobaly a namotáme na rulku (pro lepší následnou manipulaci, třeba od samosmršť. fólie) a pak tedy ruli zatáhneme fólií....
Jsem zvědavá a určitě se zmíním jak to dopadlo, momentálně je ještě čerstvá, tak mi ani zvědavost nedala vyzkoušet :-).

 
začátky- vysadila jsem i kopretiny, zvonky, sléz, lupiny...
 

Semínka rajčat jsem zasadila až na konci března (za okno) a vše dohonily. Vyzkoušela jsem polní, skleníková, pak taková šišatá včetně šery a žlutýh hruštiček.

Tak a o pěstování až zase na jaře :-)))))))))))))))))))).

2 komentáře:

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).