Seznam blogů

27. října 2014

Dopolední maraton...

.... v kuchyni.
Manžel si vzal volno a ráno vyhlásil akci broušení parket. Vypůjčil si mašinky, ale hned se něco pokazilo. Místo pizzy, co jsme si chtěli objednat, abych se nezdržovala vařením, jsem se v 10 hod.postavila k plotně. Jako podržtaška jsem byla najednou nevyužitá :-))))))))))))))), ale u plotny, jsem si nestihla dát ani kávu. Synáček už v 11hod. vyhlásil soutěž o největší hlad :-))))))))))), nevím kdo vyhrál, ale když ve 12hodin vdechli alespoň polévku, byl chvilku klid dovařit zbytek - uffffffffff.

 ...hnojený celer kuřincema a je opravdu obr

...maso s mrkví, brambor, pórková polévka, opečené pečivo a tvarohový dezert s citron.kůrou, šťávou a kakaem, v růžku budoucí knedlíky :-))))))


 ... zelená je dobrá :-))))

knedlík ze zbytků brambor 

...nechci tady nikoho učit vařit bram.knedlík - vše už bylo objeveno .-)))), ale pokud z nich má někdo strach, tak s alobalem se šišky podaří každému :-)))).
...zbytek brambor z druhého dne (oloupané jako příloha nebo klasika ve slupce) nastrouhám, pokrájím straší bílé pečivo na kostičky, přidám vajíčko, hrub.mouku, sůl a bylinky dle chuti ...vše promíchám a vyválím šišky -  šišky zabalím do alobalu vymazaném oliv.olejem, povařím cca 20min... nikdy se mi nerozpadly, nejsou oslizlé, jen mastné :-).

Včera večer jsem lektvarovala koupel s rozmarýnem, jestli se mi do konce týdne podaří dát vanu, což je trvanlivost lektvaru, dám určitě vědět :-)))) .

Přeji všem klidnou dobrou noc :-).




4 komentáře:

  1. No pane jo, taky jak v závodní kuchyni:-) I když u nás by na maso s mrkví koukali jak na vetřelce z vesmíru:-))) Ale dezert to jo, to by si šli dvakrát:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mrkev můžeme všichni, ale pak je to boj :-)))). Každý by chtěl něco jiného, děti si jednou pochutnají a pak mi řeknou ble... :-))))))))))))))))))))))např. špenát, to jsem pak v koncích.
    Ajko, užijte si dnešní volno - svátek :-))) u nás bílé střechy, ale slunečno.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jste na tom s podlahou, už se to povedlo? Taky jsme nedávno brousili a lakovali - to je teda smrad s prominutím, doporučuji nalakovat a na víkend odjet pryč.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za optání ...podlaha vybroušená :-), zatím nenatřeno, ale ten broušený letitý lak a trochu té stuchliny byla ňamka, zbytek nás teprve čeká. O víkendu bychom chtěli něčím natřít, v domečku nebydlíme, takže se načuchá jen natěrač, nejspíš manžel :-)))))...chudák.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).