Seznam blogů

10. prosince 2014

Jak to žije...

... u nás?
Přeji všem příjemné odpoledne :-). U nás se teploty drží pod nulou a tak pohled z okna na omrzlé střechy, s vaječným koňakem v ruce a s větší fantazií - vyloženě VÁNOČNÍ.
Po nocích se snažím vyrábět dárečky pro kamarádky a něco pro naší hodnou paní učitelku. Ráda bych pro všechny měla nějakou drobnůstku, proto večer musím škrobím srdíčka, vločky a dodělat háčkované stromečky. Předevčírem jsme se pustila opět do vochumůrek, které jsem zrovna dokončila a jsem strašně ráda, že budu mít na víkend nachystaný dárek. Ještě musím sehnat celofán a květináč, ale to už je opravdu sranda :-).


 Sice vím celý rok, že tato situace nastane, že budou Vánoce a že budu chtít obdarovat lidi nějakou ruční prací, ale až teď mám tu chuť a je ta správná nálada něco tvořit. Takže se snažím všechno nějak zvládnout, abych stihla předat :-)))) a ještě vypadat svěží :-)))))))))))). Nezapomněla jsem ani na cíchy pro panenky, ale kdy na ty dojde řada? tuším, že to bude večer před Štědrým dnem.


... takhle to tu vypadalo včera ráno, svítilo sluníčko a venku bylo skoro "bílo" :-))))


 ... loni jsem od babušky (tchýně :-))))), dostala bednu formiček, ale stejně mi to nedá a domů z trhů něco donesu - panenky narovnané od Barunky.... je to ženská, ví co se jí líbí :-)

 ... a takhle jsem pekly





 ... tady už jsem rohlíčkovala sama, pomocnice měla na programu tanečky a demolici bytu :-)



 Večer to u nás už ani nevonělo, ale přímo čpělo vanilkou a cukrem. Zpracovaly jsme nachystaná těsta a užily si takový ten ženský den. S pomocnicí jsme napekly cukroví a vyhoukaly si hlavy místo koledama vyloženě peckama jako Skákal pes..., Já do lesa.., Kočka leze... atd. a že jich na té jedné desce je :-))).
Jestli bude čas a nálada, chystáme se ještě o víkendu na marokánky, vosí hnízda a vínové cukroví, ale to už jen, když bude opravdu nálada a čas.
Musíme ještě nachystat něco pro ptáčky, srnky, vyrazit na nějaký výlet do přírody, na trhy, na návštěvy a prostě si to pořádně užít :-)))).

Mějte příjemný zbytek dne...



4 komentáře:

  1. Kájo, tvořeníčko vypadá zajímavě, pracny a rohlíčky jsou mé nejoblíbenější, péct jsem ještě nezačala, ale letos to nebudu přehánět, dnes jsme absolvovali školní jarmark (asi poslední) s nevalným úspěchem, tak od zítřka úklid a o víkendu nějaké to pečení, hezký večer,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká škoda :-(. Tolik práce do poslední chvíle a pak z toho nic není. Nálada jistě taky mizerná.
      Ono není potřeba toho cukroví nadělat moc, ani trhat rekordy v množství, ale když se pak jede na návštěvu, je příjemné vzít krabičku na sezobnutí :-)))).
      Mějte se a dneska relax !!!!, ono se to nezblázní....

      Vymazat
  2. Tedy ty jsi pilná a hodná že tak krásné dárečky tvoříš ♥ u nás se dne staké peklo tak tu stále čuchám tu vánoční vůni :o) Měj se moc hezky....Martina

    OdpovědětVymazat
  3. ... nevím jestli zrovna hodná, ale když udělám radost, tak mě to baví...něco za mnou zůstává a ještě jsem pochválená :-))))))))))))))))))))))))))))))))). Krásné předvánoční období, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).