Seznam blogů

27. prosince 2014

Dlouho očekávaný...

... sníh konečně dorazil i k nám :-)))).
Po nadílce všechny moc zdravím. 
Včera jsme přemlouvali děti k vycházce a dnes jsme měli co dělat, aby se vůbec nasnídaly :-). Už večer poletovaly vzduchem vločky a teplota se držela kolem nuly, takže jsem se sama těšila na ranní pohled z okna.




... včera a dnes

Vždy na Vánoce jsme naložili sáně s pytlem sena, obilím, solí, jablky a nějakou kořenovou zeleninou, když zrovna nějaká přebejvala a vyrazili jsme ke krmelcům. Posledních pár let sníh není a tak zvířata nemají tou dobou nouzi o potravu a my dělali dobře jen koníkům se kterými vyráželi mladí na projížďku, takže tuto činnost jsme pro holé Vánoce zrušili a chodíme jen na zahradu věšet ptáčkům koule a třeba na vycházku. Ono co taky s dětma doma, když jsou natěšený a den se pro ně vleče. 

... děláváme i takovéhle řetízky se zeleninou a kukuřící

Já jsem se samozřejmě opět těšila. Vše jsem měla nachystané a na Štědrý den jsme měla v plánu se jen povalovat u pohádek a nic nedělat. Jenže jsem asi staromódní, protože zrovna ty moje pohádky - Popelka, Pyšná princezna, Obušku, z pytle ven! Šíleně smutná princezna atd...v dopoledních hodinách zrovna nedávaly a když se chopili ovladače chlapi (lovci :-), tak bylo po pohádkách. Já nevím jak je to jinde, ale jak se u nás chopí ovladače chlap, tak se jen přepínají programy a nikdy nevidím jediný celý film. Nejvíc je ovladač v provozu, když jsou reklamy. To se začnou honit jiné programy a jen se přepíná. Něco je zaujme, zapomenou, že koukali na něco úplně jiného a zase jak začne reklama, natrefí na původní program, kde začali. Problém vyvstane, když se sejdou reklamy současně na různých programech :-)))))))))))))))). Podařilo se vám někdy usnout s ovladačem v ruce? - u nás celkem běžná věc :-)))))).

... na Štědrý den se u nás snídá jedině vánočka


... adventní kalendář poctivě vybraný- vyjedený a tak jsem dozdobila - anděla máme od babušky




Stromeček jsme dostali a chce to hodně fantazie, aby vypadal, tak jak jsme zvyklí :-))))). Vůbec nevoní, ale jako borovice je moc pěkný a pravidelný a hlavně jak se říká.....darovanému koni na zuby nehleď! Ozdoby už ani nebylo kam zavěsit, ale i tak jak se rozsvítil, děti se mohly zbláznit, hlavně naše princezna, co měla prvně z Vánoc rozum. 
... Tomík se pustil do zdobení a hned první ozdobu co chtěl zavěsit, byla jeho vlastní se jménem, bohužel jí moc nezbylo
... my jsme před 6lety, po zásahu Tomči- pořídili plastové ozdoby a skleněné před dětmi uschovali a udělali jsme opravdu dobře, ale už možná příští rok bude moct vybalit :-)))


... trocha tradice, kterou umí Tomča sám
... máme i krásnou sadu na lití olova, ale protože máme doma takového Vašíka (Tomáše Holého), tak jsme ještě neměli odvahu ani vyndat... zrovna nedávno taky roztápěl, akorát velký kotel :-)))), někdy je to sranda, jindy nervy :-)


Toto byl šok :-O) a možná si už brzo uplácáme ze sněhu :-). S "Ježíškem" si dárky nedáváme, za celý rok toho je až dost. Já mám pro "Ježíška" nachystanou vždy alespoň knížku a pro sebe kalendář, aby Tomík zase neřešil, proč nic nemáme a nebylo mu nás líto a že on tohle prožívá.
Kdo mě zná, tak mu je i jasný, že sem ani nic jiného nemohla dostat a tak když manžel zjistil, že je tohle na trhu (jde především o sněhuláka), tak ho tam nemohl nechat :-))))). A to furt slyším, že zlobím :-))))))).

Po Štědrém dnu jsme museli ven. Já už doma nemohla vydržet ani chvilku, manžel vyhrožoval, že půjde do práce papírovat a děti už lezly po stropě. Návštěvy jsme teda odložili na hodně pozdě odpoledne a vyrazili na dlouhou vycházku.





 ... pod jabloněma mraky jablek... jak jsem psala, zvěř nemá nouzi


Snad si užíváte pár dní volna - odpočíváte, relaxujete...tak jak Vám to vyhovuje a nabíráte síly na poslendí den v roce        :-)

3 komentáře:

  1. To se máš, k nám nedorazilo nic .... ale s tou vánočkou mi děláš chutě.-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... pro atmosféru pěkný, ale na sněhuláka to není :(
      ... já sem na tvém blogu stále v chuti :-))))))))))))

      Vymazat
  2. Vánočka vypadá krásně..a stromeček je moc hezký.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).