Seznam blogů

18. prosince 2014

A zase ty...

... vločky :-).
 Moc zdravím_ snad všichni spokojení a s plnými pupíky po obědě :-))))))))))))))))). 
U nás už to konečně začíná vypadat svátečně :-))), nebo tedy asi já chytám tu správnou sváteční náladu. Celý rok si říkám, jak si vše musím promyslet, naplánovat, nachystat a čeho se vyvarovat. S chutí se pak pouštím do práce, ale každým dnem ta chuť je menší a menší a pomalu mi začíná ubývat sil. Naše domácnost, dárečky, výzdoba jsou jako polotovary, kterým stačí už jen málo, aby se dokončily a konečně spojily v jeden velký celek...no a tato fáze je pro mě nejnáročnější. Když se mi vše podaří, jsem nejspokojenější blázen :-)))).
Bohužel toto blbnutí asi nezměním, mám to nejspíš zakódované v sobě po mamce. Nejlepší je, že se  zase za rok na to bláznění budu těšit :-)))))). Zkoušela jsme si ušetřit práci tím, že jsme jen poskládala nevyžehlené prádlo, ale jak myslíte, že to dopadlo?... vytahala jsem ho ze skříně a vyžehlila. Toto stejné prožívám ještě jednou v roce a to před naší dovolenou, to je snad ještě horší :-)))).
Nevím jak vy, ale já stále nemám slepené a nazdobené cukroví, ale po včerejší návštěvě naší spíže jsem zjistila, že už to asi ani nebude potřeba. No a nejvíc mě pobavilo, že to je práce manžela, který mi ještě před měsícem říkal, že o cukroví moc nestojí :-))))))))))))))))))).



 Musím se pochlubit svícnem, který mi vyrobil Tomík na kroužku. Udělal mi strašně velkou radost a jediné co mi chybí jsou svíčky. Celoročně dostávám nějaké dárky v podobě přírodnin, kamínků,kytek ze zahrady a pak hodně kreseb. 


 ... vločku jsem dostala jako dárek ze školního výletu, který absolvoval se školou v červnu, takže měl radost, že jsem jí vyndala a použila :-)))
... vázu jsme si dovezla z Prahy, původ: odpadkový koš na Pražském hradě :-)))))))

Mějte příjemný den a školákům přeji, aby si užily zítřejší besídky :-).


9 komentářů:

  1. No tak to je jak u nás .... jak ty krabice s cukrovím neobmotám aspoň dynamitem, nemám co zdobit:-)))
    Dítko je šikulka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedělám si iluze, že je to jinde jinak :-)))))))))))))))))))))))))))))). Teď to cukroví chutná nejvíc, tak ať si ho všichni užijou :-).

      Vymazat
  2. No krása--nádherná výzdoba :) cukroví mám schované doufám že nějaký skřítek mě tam na něj také nechodí..zítra budu muset zkontrolovat :o))) Měj se moc hezky...Martina

    OdpovědětVymazat
  3. ... já už tam snad ani nepůjdu, nejspíš bych si zlomila ruku o talíř :-)))))))))))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkně nazdobené :-) Zaujala mne i černá zeď (jestli vidím správně) za světlými prosklenými skříňkami... vypadá to moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... nene, je to hodně tmavě hnědá (barvu bych přirovnala k hořké čokoládě nebo kávě)

      Vymazat
  5. Moc hezký příspěvek, pěkně jsem si početla. Tenhle rok jsem taky nějak pozadu, cukroví jsem slepovala včera, ale já to stihla ještě před tím, než ho někdo slupl :-) A Tomík je moc šikovný, svícínek je nádherný! Krásný víkend! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... nejsem velký pisálek, spíš hodně mluvím, takový kafemlejnek nebo rádio :-))))))))), děkuji za návštěvu

      Vymazat
  6. Vločka je krásná, jednou se je chci naučit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).