Seznam blogů

29. června 2016

Prázdniny už klepou na dveře,...



 Dobrý den milé blogerky :-).



... ale nesmíme předbíhat...prvně poděkování učitelkám, trocha nervozity, čočka s párkem, doma pak natěšení rodiče, odměna za celoroční práci a huráááá na prázdniny. 



Odměnu už vidíte. 
V září Tomča nastupuje 4. třídu a řešili bychom větší batoh.  Chtěla jsem zase jiný batoh, jako měl 1.- 3.třídu, aby jsme se vyhnuli záměnám, které se dějí běžně a kdo zná naše "pometlo", uznal by, že je to velice praktické :-))))). Koupě byla náhodná a barevnost si vybral úplně sám. Má se alespoň po prázdninách nač těšit :-)))))).
 ZDE můžete kouknout do nabídky této značky.

S každým důležitým obdobím svých dětí vzpomínám s úsměvem na to svoje dětství. Né že bych si pamatovala každou tašku, kterou jsem měla, ale svou první červenou koženou aktovku s pejskem a kovovými sponami, na tu nelze zapomenout. Když se mi po obvodě začaly párat švy, táta se chopil silné jehly, nitě a pěkně prošil. I přes jeho snahu fixem obarvit šití, oprava byla dost vidět, ale zase šev držel a aktovka se rozpárala někde jinde :-))))))).








 Pro paní učitelky máme kvítko v květináči a malou pozornost . Už loni jsme nešli s tradiční řezanou kytičkou. Řezaná kytka je slavnostní a přidá na důležitosti, ale nesmí jí být moc, si myslím.... Určitě ale nebude chybět slavnostnější oblečení a plastové desky :-))). 

My byly děti z venkova a na zahrádce se vždy něco do pugétu našlo. Jiná volba prostě nepřipadala do úvahy a tedy i naše babuška (celoživotní učitelka), těžce nese, že nemáme alespoň řezanou kytku karafiátů s asparágusem. Mamka ráno vyběhla do zahrady, nařezala čerstvou kytičku, ovázala mašlí, jednu jsem dostala i já do vlasu a šlo se. Cesta v přeplněném autobuse, kdy jsem neustále kontrolovala její stav a v prostoru na kytičku kontrolovala i špičky pošlapaných punčocháčů v sandálích, bylo na unavené kytce dost znát. No a kluci? Těm bylo vše jedno. Už samotné čekání na zastávce, jízda autobusem, pak ještě cesta do školy, kdy se neustále oháněli kytkou, občas i někoho zatáhli, to byla při předávání vyloženě košťata.
Co jste nosily za kytičky vy? My měli  nejčastěji čínský karafiátky(hvozdíky) nebo růže.



Dětem přeji super prázdniny a nám, aby jsme ty prázdniny nějak dali. Letos hlídání dětí bude zajímavé, nejspíš to budeme řešit za pochodu a na střídačku.  Společně vyrážíme do Legolendu a k jezerům.
Mějte se moc fajn, Kája.


1 komentář:

  1. Koukám, že hlídání dětí o prázdninách řeší každý rodič :-) Kytičky v květníku i mýdlo jsou krásný dárek a určitě udělají větší radost než řezaná květina, která za čas uvadne a vyhodí se

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).