Seznam blogů

6. prosince 2014

Kde jsou všichni...

... čerti?
Zdravím všechny blogerky :-).
Od rána jsme se připravovali na večer. Byli jsme domluveni s rodinou, že se sejdeme na Mikulášské nadílce ve městě a pak u nás na večeři. Na náměstí bylo pár stánku a pro děti program, ale udělala jsem jen několik mizerných snímků - přece si nenechám ujít medovinu :-). 
Trochu jsme byli zklamaní, že jsme neviděli žádné živé čerty. Mikuláš dorazil s anděli, ale neměl s sebou žádné čertíky. Sice se po náměstí pohybovaly od samého začátku dvě gumové masky oblečené jako čerti, ale nejsem si jistá, že patřily vůbec k Mikulášovi. Děti se na ně lepily, provokovaly, upozorňovaly na sebe, ale čerti nereagovali.
Nebyli u Vás, nebo že by jinde zlobily děti víc než tady?


Pamatuju, kdy náměstím projížděl kočár tažený koňmi. Když se kočár zastavil, děti začaly opakovat  básničky a sháněly se po rodičích :-)))))))))))).

 


 ...a pak se rozsvítil strom a vše kolem nás




Nadílky bylo víc než dost a uhlí ani brambory nechyběly. Příště by si děti mohly nazlobit klidně nějaký ten metrák uhlí .-))))))))). Teta si dala práci a donesla domácí ořechové sušenky a určitě se bude rozdávat recept, protože jsou vynikající :-)))), tak příště určitě vložím.
Domů jsme donesli ozdobičky, co si děti vybraly u stánku s pradědouškama a samozřejmě jmelí.



Snad Vás neodnesli čerti a těšíte se na druhou adventní neděli :-).

2 komentáře:

  1. Milá Kájo, krásná čertovská reportáž! K nám dorazil čertík jeden, tak jestli ono to není dnes nějaké nedostatkové zboží :-) Jinak dětičky nám doma nechali, že prý to s nima není ještě tak zlé, takže zítra si konečně snad už napíší dopis Ježíškovi - od Mikuláše mají požehnání! Přeji klidnou dobrou noc! Radka

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím :-), děkuji za milou návštěvu a komentář. Nedostatkové zboží ? :-)))))))))))) Budu to muset příští rok nějak podchytit, protože naše děti teď říkají, že uhlí donesli čerti nám a myslejí to opravdu vážně :-)))).
    Mějte se fajn, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).