Seznam blogů

20. ledna 2018

Stále v tom lítáme

Všechny  Vás zdravím :-).

Počasí, které pozoruji za oknem, je přesně takové, které už roky postrádám na Štědrý den. Je to jeden velký blázinec, ale moc si ho užívám. Dost mě ten pohled uklidňuje, když vím, že nikam nemusím, že topení topí, že mám dostatečnou zásobu kávy a že mi nic neuteče :-).

návod mám stažený v mobilu, pletu hlavně hodně na cestách

Od 4.prosince jsme se prali s nemocemi a tak manžel, který marodil v předminulém týdnu společně s Baru vyhlásil doléčení na horách. Zabalil bydlíka a s Baru vyrazili do Rakouska. Já se ten týden rozkoukávala v práci a Tomča po lyžáku a svátcích ve škole, nemohli jsme si dovolit vyrazit na hory.

babička nám donesla čerstvě upečený perník a hned jsme si ho s Tomčou museli zakrojit

V neděli po obědě už byli lyžníci pryč a mě s Tomčou čekal normální týden. 

Ale normálně si tu vaříme čaje a už jsme zhlédli všechny díly Pána prstenů a Hobita :-))))). Tomča byl jediný, který za celou dobu nemarodil, ale ještě tu neděli, co odjeli lyžníci, si začal večer stěžovat na bolest v krku a začal mít teploty.
 Spálový bacil, zněla diagnoza, tak to jsme ještě neměli, dáme kolečko? :-)))) 
Ve středu už jsme se přidala k Tomčovi i já. 



Přímo o prsa tomu na lyžích ujela Baru s drahou polovičkou.
 Nám už je dobře a máme i dobrou náladu. 
Po těch prvních dnech jsem byla totálně bez nálady, ale ve středu už mi bylo všechno jedno. Po horečkách přišla opět taková tělesná očista a příval dobré nálady a energie.


Ponožky hotové, sáhla jsem po háčku a zkouším nějaké drobnosti.
Mějte pohodový víkend a tfuj, tfuj, hlavně žádné bacily.

Kája


PS: Moc Vám všem děkuji, že jsem stále chodíte a zanecháváte tu své komentáře.

16 komentářů:

  1. Klepu, klepu na dřevo ať se vám všem již bacily vyhýbají Kájo, není opravdu o co stát. Obdivuji ty ponožky co pleteš. Jsou úžasné. A to vyplétáš i ty norské vzory? Mně by odradilo to zapošívání cancourků :o)).
    Přeji ti krásný týden.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Alenko a moc děkuji. Koukám, že i ty máš starosti, ale se zubem, což je snad horší. Přeji brzké uzdravení.
      Já to zapošívání taky nemám ráda, ale u těch ze samovzorovací příze to jsou jen dva camcourky a pak už teda bohužel záleží na vzoru a zbytcích, tomu se člověk nevyhne :-).
      Měj se, Kája.

      Vymazat
    2. U těch samovzorovacích to je ještě v pohodě, ale měla jsem na mysli, když vyplétáš norský vzor. Nebo se mýlí, že na těch hnědošedých ponožkách není? A prosím tě Kájo, mohla by si mi doporučit dle zkušeností, jakou ponožkovou přízi nejlépe zvolit? Ráda bych jedny zkusila pro muže, on je také zmrzlík.Díky.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Jjj, ty hnědé jsou ze samovzorovací příze. Já se na norské vzory teprve chystám. Správná ponožková příze by měla mít složení 75% vlna a 25% polyamid. Je to z toho důvodu, že vlna je sama o sobě krátké vlákno a při spřádání s polyamidem (umělé nekonečné vlákno) se zpevní a vydrží právě v místech jako je pata. Musím opravdu říct, že drží a ještě nemáme ani jedny ponožky s dírou. Vlna je fajn i na rukavice, rozhodně není nějaká tvrdá a nepříjemná na omak.
      Já beru Drops Fabel a nejlépe v době slev :-), pro ČR dělá několik firem tvorivaovecka.cz, zapleteno.cz atd...
      Na přízy se dá natrefit v Globusu, Kaflandu atd… stačí koukat na složení. Já dostala od mamky několik klubek z Globusu za pár korun a neni nejhorší.

      Vymazat
    5. Kájo, teď jsem zjistila, že se mi nevložila má včerejší odpověď, tak doplňuji.
      Od Dropsu také nakupuji, podívám se na ty samovzorovací, ale možná nejprve zkusím jednobarevné. Tak díky za info :o).

      Vymazat
    6. Mě to taky nějak zlobí a některé komenty na cizích blozích se vůbec nezobrazily.
      Mě se teda více líbí ty jednobarevné, tyto jsem koupila v Praze v obchodě s látkami ve slevě, tak jsem je vzala, doma už nebylo z čeho motat :-).
      A't se daří, Kája.

      Vymazat
  2. Kajo, fajn že už je lépe. Ta kolečka jsou úmorná. Vše zlé je pro něco dobré, třeba ty ponožky:). Držte se. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Marcelklo :-))))), já jsem vždycky v prvním okamžiku a dny staršně bez nálady, naštvaná co zase v práci atd.... no ale pak se z toho snažím něco vytěžit, číst knížky, porovnat si diář, plést a jen tak plánovat co a jak :-))).
      Měj se moc fajn, Kája.

      Vymazat
  3. Kájo, ty ponožky bych brala, tu buchtu taky, jen tu nemoc néééé. Už máme s dětmi koloběh nemocí (doufám) za sebou. Brzké úplné uzdravení, Ivana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Alenko, no já už doufám, že jsme z toho taky venku. Už je toho moc... nám se opakuje loňský rok, kdy jsme to měli podobně, pak už jdśme celý rok byli dobrý a minuly nás i epidemie :-)))). Stále ještě ale chodíme do školky a tam je toho nejvíc.
      Děkuji za milou návštěvu, Kája.

      Vymazat
  4. Ahoj Kájo, bacilky ti opravdu nezávidím, musím zaťukat, ač pracuji s dětmi, zatím se mi všechny vyhýbají. Břeji brzké uzdravení! A ponožky jsou krásné. Přízi znám, jen jsem ještě nezačala plést. Odkud máš, prosím, stažený návod? Díky. Pěknou neděli. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), já tomu taky nerozumím. Já se svým tuhým kořínkem z dětsví, kdy jsme něměla na základní škole zameškanou jedinou hodinu, to teď asi mám potřebu dohnat. Co máme děti, tak si to vybíráme, už i manžel. Možná asi jak je toho hodně, organizmus občas přetažený, někdy ve stresu, jsme asi náchylnější. Nějak si to musím vysvětlit, už toho je opravdu moc.
      Přeji pohodovou neděli a stále tak tuhý kořínek, Kája.

      Vymazat
    2. návod na ponožky mám ze stránek zuzinick.cz... musíš si tam kliknout na BLOG a vyjede nabídka NÁVODY ZDARMA!

      Vymazat
  5. Ahoj Kájo, já jsem z loňských nemocí tak vystresovaná, že jenom malý zakašle už panikařím. Teď to naštěstí byla jenom rýmečka. Ať se vám ten kolotoč zastaví. Jinak, když mám kafe, něco k ní a nikam nemusím, to si užívám děsně moc ;-) Hezké dny D.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Danko, stejnej kolotoč jsme měli loni přestě ve stejnou dobu a já si z toho dělala ještě před svátky srandu. Nedá se nic dělat, doléčit, brát vytamíny a pak teda to dohánění do školy :-))).
    Hodně zdraví, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).