Seznam blogů

13. června 2017

Před, při a po...



Všechny vás moc, moc zdravím a děkuji vám za krásné komentáře.





Od soboty blázníme kolem sena a jen vzpomínáme :-)....  jak se správně rozhazuje, otáčí, kupkuje, ale především jak voní seno. Věda je to vážně velká, dokonce jsme vyměnili Fiskars hrábě za klasika dřevěné s rovnýma kolíkama, které opravdu obrací. Fiskarsy mají zahnuté zuby a ty podhrábnou a drží, prostě hrábě na hrabání... to je věda, co :-)))). 


Včera jsem si taky vzpomněla, že si naši na sušení sena brali dovolenou a hlídali počasí :-)))). Včera jsme to z práce nestihli a seno nám totálně prolilo.
 Myslím, že prolitá střecha a seno je zákon :-).
Byla jsem v obchodě a volala manželovi, že ve městě se zdvihl vítr, je černo a že bude čina. Pak už jen rychlý telefon, že prší. Manžel mě totálně odrovnal. Prý vidí, že je černo, zdvihá se vítr, ale že si to kontroluje na stránkách yr.no a pršet nemá :-)))). Stránka už je odinstalovaná.



 
Tomča se těšil, že bude "mlátit"  trávu kosou a byl zklamaný, že se do toho hrnul jen on sám. Měli jsme velké oči a 7hodin jen hrabali a odváželi čerstvě posekanou trávu na druhý konec vsi ovcím.  Děti jsou nadšené a pomáhají obracet, sušit i klopit. 



Baru mi doporučovala chodit při obracení bosá, je to prý moc příjemné :-).

Mějte se moc fajn a užívejte si krásné počasí, 
Kája.

10 komentářů:

  1. Kájo, úplně cítím tu vůni posekané trávy. Nad námi je louka, tu minulý týden posekali velkou sekačkou, pak jednou otočili a další den stočili a zabalili do velikých kol. A ty na louce dosud jsou. Nic ani nezavonělo...
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to musí být seno jako víno :-o(. Chtěla bych vidět, jak vypadá po vybalení.
      Krásné dny, Kája.

      Vymazat
  2. Nádherná lúka! To je škoda aj skosiť :-)
    Ale v zime si nejaké zvieratko pochutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo nám to líto a opravdu jsme se na ní chodili koukat :-))). Jjjj, pochutná :-), Kája.

      Vymazat
  3. Uz ted me boli ruce az to u nas zase zacne ale kdyz uz pak je vse pod strechou tak je jen obrovska radost ☺ hezky den Radana

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tak, jak bylo pod střechou, radost byla obrovská.Na ruce zabírá růžová bobulka :-)))), ten první den je strašně bolavej a noc neuvěřitelná :-)))). Tak ať se daří a hlavně pěkné počasí, Kája.

    OdpovědětVymazat
  5. Káji, zní to poeticky, ale jako holka z vesnice jsem si se senem užila své ... tak vím, že je to hlavně dřina ... dodnes si vzpomínám na ty puchýře od hrábí ... ale zas na druhou stranu jsem byla v létě vždycky ze sena opálená jako od móóóře :o) .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Marki. Přesně tak :-)))))))))))). Je to dřina a sama vzpomínám, jak mě štvalo, že jsme museli prvně otočit seno, pak se jít vykoupat. Kolikrát na koupání ani nedošlo, protože nebylo kdy, ale je to tak strašně dávno a hlavně. Tentokrát jsme to chtěli a kdybychom jsme se na to vyprdli, nic by se nestalo. opálení jsme byli taky :-))))). Krásné dny, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).