Seznam blogů

26. prosince 2016

Ples ve Vídeni - Hofburg


Kdo sem chodí a čte příspěvky, ví, že jsem se zmínila o nějaké akci, na kterou jsem kývla. 

Dostali jsme pozvání na ples do Vídně - Hofburg, včetně ubytování, což je to nejmenší, co bych řešila..., ale jde o myslivecký ples.

 
Když došel manžel a zeptal se, jestli bych nešla na ples, rázně jsem ho odsekla. Plesům se oba vyhýbáme a je to pro nás za trest, takže jsem to brala od manžela jako každoroční oznámení, že nás někdo zve. Druhý den došel znova, jestli jsem se nad tím alespoň nezamyslela a že takové pozvání se neodmítá, to bych od něj nečekala...  já opět NÉÉÉ. Večer už se neptal, rozkaz zněl jasně a druhý den dopoledne už na mě byli dva, jen ten druhý do mě hučel po telefonu.
První co mi prolítlo hlavou, byly šaty, protože ty já tedy nemám. Ani jsem nestihla vyslovit co nemám a manžel dodal, že si musím zabezpečit DIRNDL ...  super, manžel půjde za Robátka, já v zástěře, jen Větrníka máme nechat doma.



V podstatě takový maškarní candrbál - u nás se Dirndl dá sehnat v půjčovně maškarních kostýmů.
Moc na to nemyslím, ono to nějak dopadne. Rozhodně to není zrovna to, bez čeho bych se neobešla, ale pro srandu se musí podstoupit vše. 
U stolu budeme společně s lidmi, které znám, takže to asi samo o sobě bude sranda, jen oni se účastní takových plesů častěji a zástěrky mají doma.
Při hledání inspirace na šaty, které si musím nechám ušít, protože mi 100% v horní partii nebudou sedět, jsem natrefila i na hezké kousky nositelné v civilu.






Vkládám něco pro pobavení, jde o starší záležitost, ale kdo nezná, určitého ho to nenechá v klidu


a pak ještě jedno myslivecké přáníčko :-).



Mějte se moc fajn a užívejte v poklidu sváteční dny,
Kája.


5 komentářů:

  1. Kájo, určitě se ples vydaří a bude se Ti líbit. Doufám, že to náležitě zdokomuntuješ:o). Měj se moc krásně . Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Teeeda, to byla akce, musi to byt velkolepe��. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Vtipně jsi to okomentovala :-) ale určitě si s tím poradíš. Mě se Dindrly moc líbí, ale ještě jsem neměla možnost vyzkoušet si ho :-)) Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, určite sa ten ples vydaril a my dostaneme od teba aspoň jedno foto ako si to nakoniec poriešila :-) už sa veľmi tešííím....

    OdpovědětVymazat
  5. Ju, to bude urcite prima, uz se tesim na usity odev, ty inspiracni obrazky jsou krasne, jak z pohadky ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).