Seznam blogů

31. července 2016

Nový pokojíček...

... už se rýsuje.




Krásný večer milé blogerky.


Jsem strašně nedočkavá a ač ještě není dokončeno, musím vložit pár fotek nově se rýsujícího pokojíčku. 
Věděli jsme, že v budoucnu budeme muset zapracovat na pracovním (školním) koutě. Stůl po manželovi je na vyhození a sloužil pro Tomčovo tvoření a práci s nebezpečným materiálem (jako je sekundové lepidlo, barva, řezák atd...). Úlohy do školy jsme dělali v kuchyni u stolu, ale posledních pár měsíců 3.třídy pracoval samostatně, ale stále v kuchyni u stolu, abych na něj viděla, že si třeba nelepí hrady.
Není ještě dokončeno, ale ta zásadní část je hotová. Časem pořídíme kvalitní židli a určitě nebude chybět nějaká lampička.


Na pátek jsme si s manželem vybrali volno a hned ráno jsme se do toho pustili. Manžel chvilku pochyboval o nutnosti výmalby, kterou před pár měsíci sám navrhl a začal mi jmenovat, co na malování nesnáší. Nejhorší je věci vystěhovat, tak jsem věci vystěhovala, se skříněma mi pomohl :-))). Pak oblepit všechny lišty, futra, zástrčky, tak jsme vše oblepila. Pak ještě teda hodně nesnáší malým válečkem vymalovat všechny rohy a kouty, tak jsem kouty vamalovala. No a pak došel manžel s velkým válečkem, vymaloval prostředky a bylo hotovo :-)))))))))))). Já se chystala do sprchy a to jsem se dozvěděla, že si musím umýt náčiní a on šel dát sprchu..., takže návod jak vám manžel vymaluje a příště s vámi do toho půjde znova a rád, už znáte :-)))))))))))))). Trochu mi to připadalo jak z pohádky Honza málem králem a jeho sekyrková polívka. Po obědě ale vyhlásil odchod do práce a že se jede směr Praha, což bylo super, to mě vyložil v jednom nejmenovaném-známém obchodě, kde jsem provětrala účet a zapomněla na pár věcí jako odpadkový koš, lapičky atd... :-). Pak ještě jedna pracovní schůzka a dojeli jsme před 1hod, takže jsem opět porušila předsevzetí.

Mysleli jsme si, že za víkend vše zvládneme, když nejsou děti doma, ale vše se protáhlo díky předchozím hostům, kteří nám nachystali nemalá překvapení v podobě drobných škod a velkého úklidu. Nezastavili jsme se do samotného příjezdu dalších hostů a nezbyl nám vůbec žádný čas na garáž, kde máme veškeré nářadí a stroje k práci. Manžel si dnes na kolečku odvozil drobné nářadí, aby hosty nerušil a tak trochu komplikovaněji a pracněji řezal poličku, pracovní desku a držáky na prac.desku, které se mu stejně nepodařilo čistě vyrobit a bude dělat znova. 



Tomča netuší co ho zítra čeká, věděl jen, že budeme  malovat. Po včerejším ranním telefonátu byl zklamaný, že nebude mít šedivě vymalováno. Strašně se vzhlídl v domečku a říkal, že by rád šedou, černou, modrou a táááák :-))))))))). Já jsem o šedivých stěnách vůbec neuvažovala, aby měl v místnosti dost světla, ale nakonec ještě manžel dojel pro barvu a vymalovali jsme světlounce šedé pozadí za pracovní stůl. V kombinaci s tmavým dřevem a černou se mi to moc líbí a ta šedá by mohla být i tmavší. Z manžela jsem vymámila oranžové značky, které měl roky uschované jako velký poklad a použila nad postel. Ještě jsem z něj dostala nějaké plechové cedule, ale uvidím jestli na ně dojde.


Tomča je ve spánku strašnej divoch. V noci nám padá z postele na zem a občas na ní i dospí, nebo v lepším případě v kleče s hlavou na matraci. Občas bloudí po bytě, takže zavírám dveře, aby se nám neskutálel ze schodů, občas spí s různými předměty, které na sebe v noci strhne.
Police jsme zrušili a šli jen do dekorací, které by mu v případě pádu neublížily.

Těším se na zítřek, až je po 5ti dnech uvidím, už je tu nějak moc ticho a samozřejmě na jejich reakce, trochu tuším co bude. Součástí je i nové povlečení, které vybral manžel, já měla vybrané jiné, ale musím dát prostor i jemu :-)))).   


Mějte příjemný start do nového týdne, Kája.

14 komentářů:

  1. Krasa, verim, ze se mu to MUSI libit:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbil a líbil se i Baru a bylvelkej pláč, že už chce taky do školy a mít takovej pokojíček. Bylo to hezký a zároveň smutný, už nemáme doma kloučka, ale kluka. Myslím, že jestli proběhne ještě změna, tak to už bude ta poslední, domů nám bude nejspíš jezdit studen a pak se uvidí - dneska to jmenujou "mama hotel" :-)))))).

      Vymazat
  2. Parádní pokojík!Krásné dny ....Věra.-)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, přesně si pamatuju ten pocit, když jsem přijela z tábora a měla doma nový pokoj. Protože mi v autě tvrdili, že to nestihli, že je tam všude nepořádek... A pak krásný nový pokoj. Nejlepší dárek! Bude nadšený, věř mi...:-). Já bych z takového doupěte teda rozhodně byla...;-). P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Peťo :-), byl nadšenej a pokud to pro něj bude i hezká vzpomínka, kterou si ponese do dospělosti z dětství, budu moc ráda. Jinak je to zase krok dál, člověk si o to víc uvědomí, jak ty děti rostou, dospívají a on stárně. Měj se, Kája.

      Vymazat
  4. Dodekorovanie pracovného kúta a úžasnej postele je naj!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postel ještě asi rok vydrží, ale když to půjde, vyměníme dřív. Tomča je velkej a furt roste, pomalu mu "babička" začíná být krátká, jinak konečně má polštáře, aby to měl jako na gauči :-))).

      Vymazat
  5. Moc hezký pokojíček :-) Já myslím, že se mu bude líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, byl překvapenej, nepočítal s tím a my samozřejmě šťastný. Hezké léto, Kája.

      Vymazat
  6. No, to bude asi veliké překvápko!
    Kájo, povedl se!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), překvapení a radost byla. Hned v zápětí proběbehlo dozabydlování, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).