Seznam blogů

25. července 2016

Letos se nám urodilo...


Zdravím, moc VÁM děkuji za vaší návštěvu a komentáře. Vím, že tu jste!




... hodně malin i rybízu. Tradičně jsem udělala pár skleniček rybízové marmelády na cukroví, malinové na palačinky a rybíz ala brusinky k omáčkám. Zbývající ovoce jako je josta, angrešt a černý rybíz ozobáváme při procházkách zahradou, toho na zavařování není moc a až na angrešt o ten zbytek nějak nikdo nestojí, nechápu proč :-)

 


Maliny už byly značně unavené. Po vydatném intenzivním dešti, který trval 2dny, jich bylo hodně plesnivých a rozmáchaných, ale hned jak přestalo pršet jsem vyrazila trhat.





Moc jsem se tu nezdržela, ale zase dojdu. 
Dala jsem si předsevzetí, že začnu chodit rozumně spát. Je to můj věčný boj, jsem taková namixovaná sova s ranním ptáčetem, ale už to přeháním a 4-6h spánku mi přestává stačit. Není to žádné velké hrdinství, ale pěkná blbost, kterou nějak neumím vyřešit. Snažím se s časem nakládat jak jen to jde, ale asi by některé věci počkaly, třeba prádlo - tak dneska bude čekat a možná i zítra :-)))). Po min. týdnu jsem si řekla, že takhle už to dál nejde. Projevuje se to na mé náladě, pleti, váze atd...  jistě znáte všechny.
Já letím... ráno vyjelzám ještě dřív než obvykle, abych si užila na balkóně ten klid venku... to jde jen v létě, pak už je zima.


Klidnou noc, Kája.

15 komentářů:

  1. Jůů, to je úúroda. Malin máme málo, musím je kupovat. A o angrešt taky nikdo nestojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), no ona ta úroda malin je něco za něco, kryje bordel, dělá bordel a nekotrolovatelně se šíří a nikdo do nich nechce sáhnout, aby prej zase byli maliny :-)))). Měj se, Kája.

      Vymazat
  2. Krásně zabalená úroda :-) Taky si jdu sednout na balkón, teď tam je dobře. hezký den D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Danko, balón... to je nejvíc :-)))), to se u nás teď hodně říká po shlédnutí Dity P. :-))))))))))))), Kája.

      Vymazat
  3. Teda takové maliny, o těch si můžu nechat jen zdát. Máme malé a málo :-( Pro příští rok se jim chci víc věnovat, tak snad se dočkám lepší úrody :-) Moc hezky zabalené skleničky a moc pěkně nafocené ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), jak jsem v jiném komentu,je to bordel, který se nekontrolovatelně šíří a nejlepší maliny jsou od souseda :-))))))). Loni jsem do nich vlítla a nechala jen mladé výhonky a vůbec se to tak nejeví, Kája.

      Vymazat
  4. Krasne fotky, ty maliny zavidim, u nas se jim nedari, vsude je to nezmar k nezastaveni, jen u nas ne a ne. A rybizovka mnam, krasne nafoceno, nadepsano, nazdobeno:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to "plevel" a rozlejzá se nám z pole do zahrady a každý rok nadávám, že do nich vlítnu a bude uklizeno, ale zase mě rodina přesvědčí, že je mám nechat. Díky za návštěvu, Kája.

      Vymazat
  5. Kájo, skleničky máš jako malované (vlastně ne jako .o)) a to spaní, hezky si to napsala, nikdy mě to nenapadlo, ale jsem na tom vlastně stejně...
    Tak se budeme snažit něco změnit :o)
    Posílám pozdravy, helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Helenko, snažím se, aby trochu vypadaly, protože jich pár použiji jako dárečky nebo jako sladkou pozornost. Zbytek už je klasika ve sklíce s polepkou, nebo jen štítkem s datumem :-))). Hezké dny, Kája.

      Vymazat
  6. Nádherna úroda Kajo a tie poháriky ako si prekrásne pobalila, si detailistka. Tiež mi nejak nejde ten spánok :-( asi to budem musieť aj ja nejak riešiť. Krásne dni prajem, ahoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, s marmeládama si vyhraju, protože mám v době vánočních návštěv vždy něco do ruky. Příjemné dny, Kája.

      Vymazat
  7. Kájo jsi pilná. Je to krása když už je úroda uložená v komoře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Alenko, dělám to ráda, protože toho je málo a opravdu to nejdůležitější a nej...zavařeniny mám od mamky. Krásný víkend, Kája.

      Vymazat
  8. Kájo, to jsou tak krásné skleničky! Radka

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).