Seznam blogů

20. června 2015

Bezový sirup...

Krásný sobotní den :-).


... se konečně dočkal cedulek. Trochu jsem to přehnala s množstvím, takže ho máme asi 20l, ale je zavařený a ve sklepě by měl snad rok vydržet. Pokud půjdeme na návštěvu, budu mít zase něco domácího v ruce :-))). 
Doma jsme nikdy bezový sirup nedělali, pouze květy v těstíčku a musela jsem hledat v receptech na netu. Přidávala jsem cukr a to máme rádi kyselejší... té kyseliny citrónové bylo asi moc, nebo jsem to přehnala s citrónem, který jsem vymačkala.








Mějte se, Kája.

4 komentáře:

  1. a já se tak pyšnila svýma několika skleničkama jahodovýho džemu a řadou dřeně.... Vyju obdivem a závistí! Bez miluju, ale přítel jeho vůni nesnáší, tak to nesmí do domu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já zase závidím jahody... abychom dělali dřeně a marmelády, takovou sklizeň nemáme. Jedině si udělat jen nějaký ten litr pro sebe. Voní to jen při vaření, ale chápu, že to už se pak ani nechce, Kája.

      Vymazat
  2. Kájo, dávám Ti jedničku s hvězdičkou, krása :-) Hezký den! radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu si to pamatovat :-)))), musím přiznat, že jsem ho dělala 2x. Hned druhý den jsem ho vyzkoušela a zjistila jsem, že je dost kyselý. Už večer se mi zdál kyselejší, ale myslela jsem, že se do rána rozleží. Nedalo mi to a vše jsem odvíčkovala a pěkně znova, ale je opravdu vynikající :-)))))))))). Kupovávala jsem bezinkový od YO, ale nějak se nám přepil a ani se mi do něj moc nechtělo, ale domácí je jiný a pijeme teď každý den a děti si o něj vyloženě říkají. Příští rok budu chytřejší, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).