Seznam blogů

6. června 2015

Počasí nemá chybu...

Krásný den :-)))).


... vyrážím do skleníku, než tam budou tropy. Ten jsem raději nefotila, je to tam na zlomení nohy :-)))). 


... jak to roste- neroste, už se bude pikýrovat a sázet

Zbylé saláty už pomalu pokvetou a plevel si taky myslí, že tam o něj někdo stojí :-). 
Hrnek kávy jsem vyměnila za foťák a vyrazila na ranní obchůzku, kterou si dopřáváme každý den, když zrovna neprší. Natrháme si něco do polívky, do vázy, otevřeme skleníky a v hlavě si ulepím plán prací :-)))). Většinou je seznam nekonečný, ale jsem ráda, že se něco děje a že mě to stále baví, jen kdyby toho času bylo víc a den o něco delší :-)))).



 Bezinky už začínají kvést... budu muset nachystat flašky na sirup a vychvalovanou limonádu, kterou jsem ještě nedělala, ale ráda bych letos vyzkoušela. My doma smažili květ v těstíčku, táta to zrovna nevyhledával, ale mi děti to měly rádi a jednou za rok se těšily na řízečky. No a když něco zbude, na podzim nesmí chybět vynikající likér.


 ... tady se dlouho nic nedělo, ale třeba letos vše zvládnu a nebudu jen plácat hu...




Nemám ráda kolem stromů plevel a manžel vždy vyrandapuje a je celé léto klid. Kolem těch větších stromů jsem jednou měla muškáty, letos budou kolem mé oblíbené jabloně afrikány, ale tady mě ty kopretiny nadchly a než na ně manžel vyrazí, budou nám dělat radost.


Vstup do domečku není moc k focení, sice už se to trochu rozrůstá, ale ta obrovská prostora nahoru (vysoké stropy), chce dekorace, ale vůbec na to nemám to správné nadšení a už vůbec ne nápady.

Prádlo už se třepe na sušáku, v lednici máme přebytky k obědu, vyrážíme tedy do oběda ven. Po obědě budeme hledat azyl pod pergolou. Táta se nám někdy v podvečer vrátí z cest domů, nachystáme mu tedy nějakou dobrotu a budeme ho už jen opečovávat :-))))))))))))))).

Mějte úžasný den, je tam nádherně, Kája.

4 komentáře:

  1. Koukám, jak to máte krásně -přehledně ve skleníčku označené - klobouk dolů !!..a přeji krásné chvíle pod pergolou ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tohle fakt "divná" :-)))), užívám si to a pak mě to i víc baví, když to dobře vypadá :-)))))))))))))))))))))))))))))))), Kája.

      Vymazat
  2. Roste to parádně, bude skvělá sklizeň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, kam se nedostanou ptáci či slimáci, tak si asi zobneme, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).