Seznam blogů

6. listopadu 2016

Listí a jen listí...

... k tomu dnes i první sníh.



Krásný večer milé blogerky! 
Jsem moc ráda za vaše pravidelné příspěvky u Vás, které denně pročítám. Ráno, když dojdu do práce s nějakou tou minutou v zásobě, uvařím si kávu a nažhavím mobil. Je to příjemný start dne, hlavně změna, velká motivace a inspirace. Bohužel datlovat na mobilu komentáře je děs a tak alespoň takto, moc DÍKY za vaše příspěvky.

Volný čas teď opravdu počítám na minuty a nedokážu myslet na nic jiného než na zahradu. S posunem času se vracíme domů za tmy. Zatopit v kotli, nějaká večeře, povinnosti do školy, nějaká akce ve školce, pračka případně žehlení a najednou ležíme v posteli. O to více se těším, až bude vše hotovo a pohled z okna mě bude nechávat klidnou.






Netušíte, proč to lupení nespadne o něco dřív, aby na něj člověk měl trochu čas??? 
V předminulém týdnu spadla většina lupení z javorů a ořechu, ale jabloně a břízy byly obalené. Tento týden asi 80% lupení pustily i jabloně, břízy a lípa.
Zahrada na domečku a v zadní části zahrady je "hotová", ta troška lupení co spadla v týdnu, a co se chytlo kolem plotu, už je na protažení či malou rozcvičku, ale kolem baráku....vaúúúúúúúúúúúúúú!!!! :-)))))). 
Kdyby se listí jen hrabalo, ale vybrat ho z okrasných záhonů (z kůry, kačírku), ostříhat a otrhat trávu kolem záhonů mě zdržuje nejvíc.







Dnes byl den blbec. Ráno jsem otočila kohoutkem a netekla voda, ve vsi byl nějaký problém a voda tekla až odpoledne. Normálně bych byla v klidu, máme svou studnu, ale v minulém týdnu začalo vrčet čerpadlo a zjistili jsme, že ve studni není dost vody... prostě sucho, takže jsme se napojili na řád a hned tohle :-). Děti jsem poslala na oběd k dědouškům a já vyrazila na zahradu bojovat s lupením. Když lilo hodně, byla jsem pod schody, nebo v pergole, kde toho lupení a bordelu bylo taky dost.

Taky se nám rozsypala šaryna a na vozejku k autu je kotel, který už měl být ve sklepě a my měli mít nohy na stole :-))). Venku poletuje první sníh a na zahradě je ještě několik desítek koleček a k tomu vydatně prší. Normálně bych na mokré listí nadávala, lepí se na hrábě, rukavice, ale zase se ho vejde víc na kolečko a to potřebujeme :-).




Večer se vrátila drahá polovička po 4dnech domů a my ji mohli uvítat řízkem, který jsme měli mít k obědu a tak vlastně bylo dobře, když je plnej pupík :-)))).
Zítra jsme doma. Já budu poklízet na domečku, manžel bude bourat okna, v úterý budou nová... JUPÍÍÍÍ a začnou se dít věci :-))))).  Do soboty jsme měli lidičky, dnes zase netekla voda a zítra odpoledne zase dojedou. 
Mám docela radost. Zítra dotáhneme zahradu a konečně snad bude i čas na nějakou dekoraci.
Co Vás možná čeká... došité cíchy pro Baru, povlaky na polštáře v ložnici, dopletené další ponožky pro Baru a včera jsem nahodila na čepici a budu snad pokračovat. 


A Vám přeji příjemný start do nového týdne a hlavně neplašte jestli nestíháte, nejste v tom sami a může být i hůř :-))), Kája.


PS: Jsem za ten pohyb na čerstvém vzduchu celkem ráda, přiznám se, že bych se ven jinak nedonutila a mě rozhodně trochu toho pohybu (tedy spíše víc) vůbec neuškodí.

12 komentářů:

  1. Rusny vikend tedy, nas listi jeste ceka, tak snad to stihnu, a presne, to na zahonech je grrr. Jinak by me zajimal ten ker nebo strom s ptackem, to je uzasna barva a ted na podzim! Prima den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Marcelko, jde o BRSLEN. Listí je na podzim taky červené, ale to už opadalo a zůstal pouze květ s plodem, který zobou ptáci a opravdu vydrží dělat parádu hodně dlou. O brslenech byl článek v Krásném Venkově. Pohodové dny, Kája.

      Vymazat
  2. Pravda pravdoucí, nikdo v tom není sám :-) Já teda na zahradě pracuju u našich jen týden v měsíci, ale za to dost intenzivně, oni na to čas nemají a to je pak taky radost za každého počasí... a doma, doma je taky co dělat! Máte to krásné ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Haničko :-), nikdo... a jak jsem psala, mohlo by být i hůř, hlavně že jsme zdraví a můžeme tohle dělat, ale těším se, až bude podzimním pracem odzvoníno. Tak i tobě, aby už si měla hotovo a mohla odpočívta, Kája.

      Vymazat
  3. Nemám zahradu ani domeček a vůůůůbec nestíhám. Myslím, že ty toho stíháš hóóódně a jěště šiješ a pleteš:-)) Jsi šikovná :-) Hezké dny D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Dani :-), stíháš jiné věci, já teď hrabu, ostatní stojí, je to prostě stejné a den má jen 24hodin a my máme každý jen 2 ruce.
      Pohodové podzimní dny, Kája.

      Vymazat
  4. Nejlíp jsou na tom naši sousedi (přes ulici). Mají na zahradě strašně velký ořešák a z vůle vyšší moci listí z jejich stromu lítá k nám. Máme plnou zahradu i garáž plnou listí z ořešáku. Sousedi si už dělají legraci, že by k nám měli přijít na brigádu, protože sami vidí ... Ještě že jako odškodné dostáváme ořechy :-) Margo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Mango, tak takhle je to u nás jen obrácene. Sousedi z nás nic nemají, jen to listí a víc soukromí, protože na sebe tolik nevidíme :-)))). Ale to jsem nechtěla napsat, jsou naprosto pohodový, jen mi došlo, že mají od nás bordel. Tak si namasíruju svaly, bafnu do teplejch hrábě a vyrazím ještě o dům dál :-))).
      Krásné dny, Kája.

      Vymazat
  5. Kájo, nám padá na zahradu listí ze sousedovic stromů (břízy), to jsme pak rádi, když fouká od severu, to toho listí není tolik, ale jinak u nás není tak rušno a já si užívám volna, hezké dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), ta bříza vydrží strašně dlouho a ty drobný lupínky se tak dobře nehrabou, jde to pomaleji, ale zase za tu parádu přes zbytek roku to stojí. Je pohrabáno, už nenadávám a začínám břízu chválit :-)))).
      Děkuji za milou návštěvu, Kája.

      Vymazat
  6. Káji já od úrazu co jsem měla jsem na zahradu ještě nešla...jsem ostuda :o(
    Měj se kráýsně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), úraz je úraz, v takových situacích se odpočívá, šetří síly a nemyslí na práci venku. Ruce ale stejně nezahálí, háčkuješ o 106. Mej se fajn, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).