Seznam blogů

24. listopadu 2014

Přišla jsem na chuť...

... bláznění kolem Vánoc. 
V době, kdy jsme neměli děti a žili jen prací, Vánoce pro nás byly symbolem nekonečných front v obchodech, kdy jsem nechápavě kroutili hlavou a vedli řeči ohledně přicházejícího konce světa. Jedinou tradicí bylo usmolené linecké, rohlíčky a ledabyle nazdobený stromeček, když mi zrovna manžel chtěl pomoct :-))). A dnes? Blbnu už nějaký ten týden předem.Vyrábím dekorace, zdobím okna, sháním recepty na cukroví, hýbu se skříněma, drbu dveře, spotřebiče, peru vše co se dá vyprat, a užívám si vůni čistě vypraných dekoraček, povlaků, leštěnky a ironu :-)))))))).

Přeji všem příjemné bláznění :-)))))))))))))))))))).

Né že bych tu chtěla fotit každý nákup, ale už jsem četla o úchylce listování a očuchávání papíru...toho jsem si užila v tiskárně, takže na tom neulítávám, ale když už dnes byl tak velký nákup samých blbinek a drobností, což mě strašně baví a k tomu děti byly u babičky, tak jsem si to všechno musela vybalit a v klidu všechno projít, okouknout, prolistovat a něco rychle uklidit před dětma.

... ve městě je oříškárna a tak když už něco opravdu dobrého a kvalitního pro děti, tak  jedině tam :-)



 U nás už to vypuklo - dárečky pro děti blízkých, něco na tvoření a hlavně balící papír pro Ježíška :-).


... kuličkový řetěz rozeberu a použiju na dekoraci, hvězdy na věnec, nebo na okno :-))))... to jsem taky ohrnovala nos a všechno už máme doma :-)))))))))))))

Do města se nedostanu každý den a tak když konečně vyrazím, ráda si pocourám. Velké supermarkety jsou fajn, když už je všude zavřeno, nebo když je venku nevlídno, ale jinak ráda zajdu do pekárny, masny, oříškárny, papírnictví, drogérie atd... kdy při vstupu zdravím a dočkám se  odezvy, kde prodávající zná své zboží a převážně se usmívá.

Přeji klidnou dobrou noc.

18 komentářů:

  1. Všetko prichádza vekom... Krásne si nakupila, čertíci nemajú chybu, deti sa bude tešiť :-) Veľmi dobre píšeš pači sa mi to :-) rada sem chodím. Maj sa krasne a pokračuj v prípravach, veď v nedeľu už treba zapáliť prvu sviečku...

    OdpovědětVymazat
  2. ... máš pravdu, všechno přichází s věkěm
    Děkuji za milá slova, moc mě to těší. Na výzdobu už se těším, snad to taky dám :-), určitě vložím foto :-)))). Přeji pohodové dny, Kája.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné bláznění. Příručka pro dobrodruhy se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku doporučuji, náš loupežník si v ní opravdu listuje a už i kutil :-))).

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).