Seznam blogů

28. prosince 2017

Štědrý den 2017


Dobré ráno všem :-).



Než vyprchá kouzlo Vánoc a chuť se k nim vracet, posílám pár obrázků od nás.








Na Štědrý den jsem se připravovala s předstihem. Jak už jsem tu kdysi psala, mám ráda ten předvánoční shon... ráda uklízím, čančám, vybírám balící papír, stužky, s dětmi vymýšlíme a vyrábíme dárky pro učitelky, pečeme cukroví, válím nudle do polévky, to vše a ještě něco dalšího, ale musím stíhat :-). 



Ten den je pro děti nekonečný a je potřeba mít program. 
Po obědě jsme vyrazily s kamarádkou a dětmi na malý výšlap. Domů jsme se vrátily tak akorát, venku se začínalo smrákat a já toho s počáteční nemocí měla plné kecky. Po příchodu jsem šla rovnou žhavit pánvičku a obalovat řízky, tradiční kapří a vepřové k té hoře bramborového salátu, který manžel tak rád.




Každý rok je postup stejný, když dojíme a sklidíme ze stolu, začínám divadlo, vyrážíme do zahrady sypat ptáčkům, zavěsit koule a vyprskat balíčky prskavek. Já se trochu loudám s výmluvou, že si musím odskočit a nutně umýt pánvičku, mezi tím vytahuji z tajných míst dárky a fofrem ukládám pod stromeček. 




Kdysi jsem si stáhla do mobilu zvuk cinkání zvonečku a uložila jako vyzvánění. Mobil samozřejmě leží v kuchyni .-). Manžel mě pak ve vhodný okamžik prozvoní a je to tu.
Cinkání zvonku ke stažení  ZDE.


Mějte příjemný den,
Kája.

11 komentářů:

  1. Nádherné rituály! Dík za sdílení
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. Kájo, moc hezká výzdoba, také mám ráda tento styl. Pečení cukroví jsem velmi omezila - a i tak jeho konzumace vázna :o). Když byli kluci malí, to byla jiná spotřeba. A vánoční svátky jsou moje nejmilejší.
    Sice již doznívají a blíží se konec roku, ale i tak měj báječné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), naše děti si zobnou, ale že bych to před nimi musela schovávat, to se říct nedá. Možná je to tím, že to furt neleží na stole, možná nejsou tak akční jako jsme bývali my a nechodějí tajně ujídat :-))). Pohodové dny, Kája.

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, máte to doma opravdu kouzelné a útulné!

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se u vás moc líbí. Ten shon mám taky ráda, ale taky musím stíhat ;-) Krásné dny Kájo, D.

    OdpovědětVymazat
  5. Wooou Kajko, si šikulka nadherne si to mala všetko naaranžovano aj napečeno a navareno, palec hore. Krasne fotky. Dúfam že si už zdrava.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné, chválím dekorací.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).