Seznam blogů

15. února 2017

Domeček II.patro...

... pokračování.



Po delší odmlce všechny MOC ZDRAVÍM,

 především ty věrné, kteří se mnou mají trpělivost a chodí stále nakukovat :-).  
Bude to se mnou teď asi jen horší a horší, ale třeba ty příspěvky budou zajímavější :-))).


Minulý týden jsem se věnovala plně jen dětem. Tomčova třítýdenní absence ve škole byla hodně znát a paní učitelka nás nešetřila. Hned první den zkoušení, druhý den písemka na to co nebyl, diktáty a po škole nějaké dopisování (co nám chybělo) + úlohy. Tomča po příchodu ze školy raději usnul a protože jezdíme dlouho z města, byly to večerní akce :-). Baru si zase zkoušela zařídit vyzvedávání po obědě a vytrvale s tím "otravovala" celý večer, celé ráno a to poctivě celý týden. Do práce se musí, takže to zkoušela i na dědoušky. Zakončení celého týdne bylo symbolicky v neděli, to jsem měla pocit, že je vše za námi. Ve 20h zavolala kamarádka, jak umíme básničku. 
 Já tedy dobře :-)))).
Už frčíme v zajetých kolejích a já na papíře zařizuji ložnici, pokoj, koupelnu, linku, no prostě patro domečku. Máme na krku nůž v podobě velikonočního termínu, kdy už máme zamluvený celý dům. Já chtěla začít sezónou, manžel si fandí, musím mu věřit :-).


Jen pro ty s velkou představivostí !!!
II.patro 

VSTUP 

Zazděné dveře na půdu, která se stala součástí dětského pokoje. Přepažila se část chodby, aby měl apartmán vlastní vstup jako první apartmán.

vlevo 1.půdička dnes část pokojíku, vpravo 2.půdička dnes koupelna a část kuchyně.
Na podzim manžel se švagrem zdil "vikýř" a místo kosočtverců jsou okna... ZDE.


POKOJ
Pokojík až pro 4osoby.



Při stejném pohledu zůstaly dveře a část stěny (na fotu s umyvadlem), zbytek místnosti je ložnice.



KOUPELNA
Do půlky půdičky se vešla koupelna, bohužel bez bojleru, který bude muset být v kuchyni.


KUCHYŇ
Druhá půlka půdičky. Linka bude na stěně směrem k nám s výhledem do zahrady. Okno u kuchyňské linky nemám doma ani já.


Otočíme se na patě a koukáme se na budoucí jídelní kout a na futra do ložnice.


Místnosti byly prapodivné do "L" k nepoužití, myslím, že rychle zapomene, jak to kdysi bylo. Bývalí majitelé nás loni navštívili a dole to nemohli poznat. Stále řešili, kde byly dveře, kde končila chodba, myslím, že tady by se už vůbec neorientovali.

Tady se zorientujete se současnou fotkou pouze světlem a oknem.



LOŽNICE
Na horním foto s lustrem v jídelní části je vidět šikmina ve které stojí stůl. Na této stěně budou čela postelí.


Otočíme se na patě a koukáme na skříň s postýlkou :-))))



Vše si opět děláme svépomocí - od rozvodů vody, topení, rozvodu elektriky (kterou pak dojde zapojit elektrikář), po položení plovouček, výmalby atd...
 Na obklady do koupelny jsme si domluvili obkladače.

Momentální stav... radiátory topí a netečou (huráááá), jsou vyzděné příčky a vsazená futra. Já mám po vyzdění příček konečně představu o každé místnosti. Koukám po nábytku, ale díky šikminám to bude oříšek.


Ráda bych nevynechala ani jarní sadbu a zahradničení, takže kdybych o sobě nedávala dlouho vědět, asi se vrtám v hlíně a lítám po domečku.

18 komentářů:

  1. Držím Vám palce nech sa darí a máte veľa síl.Žaneta

    OdpovědětVymazat
  2. Ty blaho! To si do Velikonoc jeste maknete! Ja moc predstavivost nemam, takze se tesim az to bude ve stavu k zabydleni a budem moct nakouknout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, ani mi nemluv, já z toho mám taky strach, ale vřím drahé polovičce, Kája.

      Vymazat
  3. KÁJO,
    DOMEČEK BUDE URČITĚ SUPER...
    Už přemýšlím, že bychom se v létě vydali na pár dnů na Vysočinu s kolem a zarezervovali u vás ubytování.
    Ale trošku zklamání, rádi bychom alespoň jednu fotku z plesu ve Vídni, ač by byla i jenom z mobilu a typ ,jak jsi vyřešila dirdl?
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, rádi uvidíme nové tváře.
      Vše o plesu ještě bude, jen to odkládám, musím tomu dát víc času.
      Pěkné dny, Kája,

      Vymazat
    2. Děkujeme a moc vám fandíme.
      Jitka

      Vymazat
  4. Ahoj Kájo, čeká vás neskutečně moc práce, do toho chodit do práce, děti, škola, domácnost a stihnout to do Velikonoc! máte můj obdiv ... Budu se těšit na nějaký příspěvek, už jsem si říkala, co se děje, že nepíšeš. Ať o zvládnete v co největší pohodě. D.
    PS: foto z plesu ve Vídni bych taky ráda viděla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Danko, nás to baví a jednou bude hotovo a už to nebude taková hoňka. Kdo ví, jak všemu bude. Rozhodně budu informovat :-).
      Z plesu bude určitě příspěvek, ale jsem brzda a odkládám ho kvůli času.
      Pěkné dny, Kája.

      Vymazat
  5. Keď som mala cca dva roky, mali sme ten nábytok, aj si pamätám, ako sa gauč roztiahol a spávala som na ňom s rodičmi. Mama mala na neho ušité poťahy s gumičkou, aby sa na madrace len natiahli.Ja som si z madracov na opieranie stavala vláčik a tak:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..asi matrace:-)

      Vymazat
    2. :-))),já myslím, že by si (v tom našem bordelu) každý našel nějakou tu vzpomínku.
      Budu muset vyrazit na půdu a udělat pár fotek. Tam mám zachráněné kousky před naším dědou, možná by zavzpomínala už i nějaká prababička.
      Hezké dny, Kája.

      Vymazat
  6. Moooc se tesim na ten vysledek a hlavne drzim pesti, at to date! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu věřím. Je dost rozdíl si dělat bydlení pro sebe a pak se se vším stěhovat a někam ukládat věci - zabydlovat se. My jen nanosíme nábytek, doladíme dekorativně a je hotovo. No dole je výbuch, určitě to bude ale do poslední chvíle nerv, jako vždy :-).
      Pohodové dny, Kája.

      Vymazat
  7. Klobouk dolů Kájo, máknete si ještě pořádně, ale máte cíl a posléze budete jenom užívat jak budete mít domeček obsazený spokojenými zákazníky.
    Tak ať se daří.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, těším se na to. Ještě máme sklep, garáž v původním stavu a zahradu, kde je ještě dost práce. Já bych ráda viděla v zahradě maringotku s dřevěným molem a plechovou vanou osázenou kapradím, ale to je hudba budoucnosti, nejsme pavouci a musím na to pomalu začít s větším předstihem připravovat manžela.
      Příjemné dny, Kája.

      Vymazat
  8. Káji, teda to Vás čeká plno práce a tak šibeniční termín, ale Vy to zvládnete. já se teda kochám tou zaplněnou půdou. ten starý kredenc, mycák, to jsou poklady. zakomponujete je do domečku nebo půjdou pryč??
    budování zdar. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, děkujeme za podporu, začínám tomu opravdu věřit :-))))))))). z toh nábytku co je na půdě asi nepoužijeme nic. Jsme limitovaní prostorem a na takový nábytek tam místo není. Zkoušeli jsme to už dole, ale jsou to hrozné halapartny i na hloubku a bylo by to celkem dost drahé na předělání a nevešla by se nám tam už ani myčka. Vše schováváme, především před naším dědou a já počítám, že na ně ještě dojde v budoucí pergole. Mějte se moc fajn, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).