Seznam blogů

29. října 2016

Dýně jsme dovezli...

 Zdravím Vás :-).
Děkuji Vám za vaší přízeň a komentáře, které mi tu zanecháváte!





... už před týdnem z města, ale pustili jsme se do nich ve čtvrtek, kdy měly děti volno.






Dýně mě donutily uklidit a zazimovat balkón. Ve stávajícím stavu balkónu by dýně překážely a nebavilo by mě ani chodit zapalovat svíčky mezi kvítka. Tak nějak by se to společně tlouklo a ještě bych stále myslela na to, že tohle nemám hotové. Kvítka jsem vždy likvidovala jako poslední, ale letos změna. 
Květináče umyté, balkón vyklizený, vydrbaný od sazí a už ho čeká jen drobná vánoční výzdoba a sušák na prádlo...hezky jsem si to tu vypsala :-), zjistila jsem, že to máme asi většina stejně s tím škrtáním v seznamu, takže já škrtám BALKÓN!!!


Na domečku venku to také nezahálí, už se bude jen hrabat listí a ve volných chvilkách dloubat plevel v kamenné zítce.
 Kvítka ostříhaná, velké rododendrony s pomocí kamarádky oštípané, skleník i záhonky čisté, buksusy s květináči v zemi, dlažba odmechovaná... , všude se blázní na zahradách, jen soused vyměňuje střechu, ale já si škrtám DOMEČEK - ZAHRADA!!!, bohužel zítra jdu poklízet po hostech, v pondělí mají opět nástup.



Dnes dojela mužská posila a z patra zmizely poslední kusy nábytku, které jsme ve dvou nebyli schopni dát.
 Další postup na domečku? Dnes se začalo bourat a co půjde, se vybourá během víkendu, aby se využilo možnosti, posílat bordel oknem ven. V týdnu by mohla být hotová nová okna a ty už se budou must šetřit :-). 

Je po druhé hodině a mě se nechce jít spát. Mám ráda ten klid, když tu všechno utichne a já mám čas jen sama pro sebe. 
Pálím Zimní zahradu od Yankeee Candle a přemýšlím nad Vánocema. Pro mě ideální čas začít bláznit. Říkám tomu sice bláznění, ale já to mám ráda a každým rokem je to lepší a víc si to užívám a pak i děti, protože mám na ně víc času a můžeme společně péct a tvořit. 

Sepisuji seznam a už jsem započala hloubkový úklid, který není vidět, ale já ho potřebuji mít pro svůj vnitřní klid hotový. S dětma a s těma našema haciendama se stále učím hospodařit s časem a hledat kompromisy, na které nechci přistoupit, možná nemusím a je to právě tím, že děti jsou více samostatné a nějak se to lépe zvládá.

Tak a já jdu spát a ještě chvilku přemýšlet, zítra mě nebude tahat z postele budík :-).



Mějte se moc fajn a skákejte do listí, to jde jen na podzim,
 Kája.






6 komentářů:

  1. Dýně mají super veselý výraz :-) Tomuhle dlabání se vyhýbám a zatím to po mě nikdo nechce ;-) Já už pálím andělská křídla :-) Nemohla jsem si pomoct, o světýlkách jsem už psala :-)) vánoční bláznění - to moje (naše) domácí mám ráda a pak ten klid o vánocích, kdy nemusím uklízet a vymýšlet dobroty, protože těch je dost a jenom si pak užívám pohádky, pletení, hraní a tyhle radosti :-)) Měj se hezky D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Danko :-), já dlabu celkem ráda, baví mě to, ale mám strach, že sjede kudla...brrrrr. Přesně, těším se úplně na vše a užívám si to se vším všudy. Měj se fajn, Kája.

      Vymazat
  2. Káji, obdivuji tvoje rozmarýny ve skleníku, necháváš je tam celou zimu? já ano, v zimě vydrží a zjara je většinou po nich, nevím, možná je v zimě málo zalívám? poradíš? a na vánoční bláznění já se taky moc těším, obchody neřeším, ale zdobení, chystání, vymýšlení, to ano.
    hezký den Majka

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, s rozmarýnou mám mnoho zkušeností. Pěstovala jsem doma, v okrasném záhonku a teď už jen ve skleníku. V okrasném záhonku dokonce kvetla - jak byla slabší zima (asi před třemi lety) a to nebyla ani přikrytá. Další zimu jsem si vypěstovala ze semínek a nechala je ve skleníku přes zimu, ty v okrasném záhoně(ač přikryté)- jedna umrzla a druhá z poloviny. Takže ty už mám druhým rokem celoročně ve skleníku(nepřikryté) a zalévám asi jednou za měsíc, možná déle, když nemrzne. Pokud by hlásily silné mrazíky, hodila bych přes ně netkanou textilii.
    Ať se daří, Kája.

    OdpovědětVymazat
  4. Juuuu...Kajko si tak pilna:-) Dyne super, krásne fotky a Rozmarín sa ani mne nedarí prezimovať, skúsim ho tento rok v skleníku zakryť niečim. U nas často prší a tak v záhrade zazimovanie u mňa pokračuje veľmi pomaličky. Ahoj a krásny víkend prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Maruško, tady taky prší, ale né furt. Zákon schválnosti je, že prší o víkendu a v týdnu, když nejsme doma, je hezky. Pomaloučku už máme hotovo, začínám být v klidu. Pohodový zbytek podzimu, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).