Seznam blogů

5. srpna 2016

Už se zabydluje...





Krásný páteční večer přeji!


... a vytahují se kousky, které byly zapadlé, nebo na ně nebylo místo. Na letadýlka jsem natrefila při přebírání harampádí na domečku. Představa byla taková, že budou viset na vlasci, nebo připevněná na stěně, ale při své váze, jsem nevymyslela nic lepšího, než je jen tak položit na parapet vedle malých kaktusů.





Poličku jsme pořizovali s představou, že na ní budou školní knížky, které se vyndavají z tašky a lehce se na ně zapomene, ale asi to bude polička na nejdůležitější věci našeho lovce "kešek".





No a tady už je zabydleno s 39 teplotou . Na 4dny si vzal manžel s sebou Tomču do Prahy, že tam spolu pohutaří a večer, že si udělají výlety. My holky vedly spořádaný život - školka a práce. Včera si Tomča začal stěžovat na bolest hlavy, ráno naspával o dvě hodiny víc než je u něj obvyklé. Dnes odpoledne, když jsme společně dojeli domů, začal se třást zimou. Asi nastydl v bazénu, kde trávil dost času. Stěžoval si i na ucho, ale to se podařilo rozchodit. Ono teda ani to počasí tomu moc nepřidá a je možný, že to chytl i někde jinde, uvidíme, co se z toho vyklube.

 Potvrdila se nám dovolená v divočině, tak jsem dva dny po práci vařila a zavařovala, aby jsem byla připravená. Samozřejmě druhá ráno to jistila 2x po sobě, ale včera jsem už spíš víc poklízela, když tu bylo liduprázno, ale jsem připravená a už jen drobnosti a teda ten Tomík. 
Já jdu nastartovat žehličku, zítra je den "úklid" a střídání hostů a já za celý týden nesáhla na cíchy a o prádle pro nás ani nemluvě, ale manžel už si umí občas něco vylosovat bez žehlení  :-), děs.

Mějte příjemný víkend, (u nás deštivý a teplotně příjemný :-), Kája.

9 komentářů:

  1. Káji, pokojíček se rýsuje moc kráááásně .... povedl se, držím palečky, ať je malý marůdek brzy fit .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Marki :-),jsem ráda, že alespoň toto jsme do konce prázdnin zvládli a že z něj i Tomča má radost. Děkuji k jeho uzdravení, marod byl po dvou dnech jako rybička, byla to fofrovka. Hezké léto, Kája.

      Vymazat
  2. Brzké uzdravení, pokoj je parádní, letadýlka super§§§V takovém pokojíku se musí i dobře marodit!Berte to ale s nadsázkou!Není nad to mít zdravé děti!Pa Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), já tohle chápu a v Tomčovo případě, to i sedí, on si tohle marodění náramně užíval, asi jako každej chlap :-)))), K.

      Vymazat
  3. Hanka
    Kájo, moc Vás zdravím. U jedné blogerky jsem našla odkaz na Váš blog a celý ho hezky pozpátku (od nejstarších po nejnovější příspěvky) přečetla a dnes jsem u nejnovějšího, tudíž posledního. Váš blog se mi ohrooooomně líbí, je fantastické, jak jste tvořivá a činorodá a smekám klobouk (který tedy nenosím) před Vaší pracovitostí. Naprosto nechápu, jak to všechno stíháte..... Máte můj nekonečný obdiv. Já sama jsem už babičkou tříleté vnučky, takže bych měla mít dost času. Plánuji si tohle vyrobím, toto udělám - nejvíce plán mám v "posteli", když si říkám to a to a..... pak "skutekutek". Proto máte můj nekonečný obdiv. Mám jen trochu "bordel" v tom, jak mluvíte o domečku, perníkovce.... Mohu se (asi drze) zeptat, jak to tedy je - já to chápu tak, že máte vlastní dům, pak domeček, který pronajímáte (nádherně zařízený) a pak ještě perníkovu a okolo všech ohromnou (čarokrásnou)zahradu a že všechny domečky jsou vedle sebe. Pokud by Vám to nevadilo, mohla byste mi v tom udělat jasno????? Těším se na Vaše další příspěvky, ještě jednou "sekám" poklonu a nezlobte se prosím za mé dotazy. Díky Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím paní Hanko! Páni, četla jste opravdu pozorně a hodně zpátky. Je to přesně jak píšete, taková malá soukromá ulice ve vsi :-)))))))).
    Už jste někde psala ... člověk zvládá, co musí!... to znamená, že kdybych občas nemusela, tak bych neudělala nic :-))). S věkem ubývá sil a s dětmi a vnoučaty i čas, takže je logické, že se nestíhá tak, jak si člověk plánuje, nebo jak by si přál, ale je zase fajn, že má neustále nějaké plány a když už mu zbyde trochu toho času, že se s chutí a vervou pustí do nějakého koníčku. Určitě toho tedy zvládáte víc než dost a taky se musí odpočívat.
    Jinak není nad dědoušky, kteří pohlídají vnoučata s láskou a opravdu 100% péčí, a my jedny takové máme, takže šly některé věci s větším klidem a rychleji. Teď už u všeho chtějí děti asistovat a začínáme mít další dva velké pomocníky :-).
    Přeji hezký zbytek léta a radost z vnučky, Kája.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Hanko, pokojíček je nádherný, přesně pro kluka !!! Musí být šťastný, že má tokový nádherný pokojíček jenom pro sebe. líbí se mi jeho postel - kde jste ji kupovali ? Přesně něco takového sháním. Marodovi přeji, ať se brzy uzdraví.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím :-), postel je staršího data, zrepasovaná... http://jablkovkosiku.blogspot.cz/2015/03/stary-gauc-postel.html. Děkuji za marode, je už jako rybička, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).