Seznam blogů

27. května 2016

Obdivuji...


Krásný páteční večer!





... ty krásně osázené květináče zdobící různá vaše zákoutí. Sleduji, inspiruji se a závidím :-))). 


Měla jsem pocit, že to mám letos pod kontrolou, ale asi jsem jediná, která ještě nemá kvítko u dveří, za oknem či na balkóně. Vše je tu trochu pomalejší, teprve rozkvetly šeříky a začínají kvést azalky a rododendrony. 
Nenechte se mýlit muškáty, jsou to řízky z loňských sazenic ve vodě. Mám je tak už asi 3 týdny a vypadají spokojeně. Snad o víkendu zasadím a budou někde sílit a dělat parádu. Nevím, jestli můžu prozradit víkendové tvoření, protože se musí udělat spousty jiné nutnější práce - posekat hektary trávy, vyplet kompost, což je taková malá hora na poli, zasadit cukety, dýně, okurky atd.... No a samozřejmě ty další záživné domácí práce, takže nepočítám, že to za víkend zvládneme dokončit, ale letos na balkón už nepoputuje starý gauč ZDE, ale vyrobíme posezení (poležení) namíru.


 Letos se na moc velké kvítkování nechystám, ale bez kvítek to prostě nejde. Na domečku u vstupu bude nová dekorace, kterou jsem získala o železné neděli u nás na vsi. Hebedí už bylo naloženo a já zahlídla hrnec, když jsem projevila zájem, ukázali mi i starou váhu, kterou máme funkčí doma,  manžel ale vůbec neprotestoval a otevřel kufr u auta :-))))))))))))).


Dnes jsme pořídili kvítka a byla jsem v šoku, když mi slečna oznámila, že begónie už dlouho nemají, že letos je vyprodáno. Loni jich měli mraky i na podzim. 
Cože???? Že by nová mánie k levandulím a hortenziím? No, takže smůla, musela jsem vybrat něco jiného, neodzkoušeného, co přežije ve stínu a bude dělat i parádu. Sáhla jsem po žlutém kvítku, bohužel název si nepamatuji a oranžových fuksiích, ty jsem snad taky v této barvě neviděla. 



... loni








6 komentářů:

  1. Krása kvetoucí....U nás ani.kapka vody :-) Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJJ, nedovedu si představit, že bych neměla v létě alespoň malé kvítko, co by mi dělalo radost svojí kvetoucí krásou :), Kája.

      Vymazat
  2. Jééé - to jsou krásné "květináče" - přesně podle mého gusta :))
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Renyny, "květináče" co půda a sklep vydal :-))))), Kája

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).