Seznam blogů

3. dubna 2016

Sladké večery...

Zdravím milé blogerky :-). 


Docela jsem se těšila na tuto práci, ale vůbec jsem nedomyslela co nás všechno čeká. Med se běžně stáčívá do kilových sklenic, tudíž 100kg 100ks sklenic, tentokrát byl požadavek do 300g ve většině a trocha 700g sklenic, rázem ze 100kg tu bylo kolem 250ks sklenic. 

 

Představu jsme měla takovou:
- víčko přebalené papírem a ovázané sisálem
- na papíře kresba včely (návrh včely už jsem zmiňovala v předešlém příspěvku) a veškeré potřebné údaje o výrobci a medu
- konce sisálu přelepené zlatou medailí, kterou med získal

Realita :-))))... tisk se na balícím papíře mazal z obou stran. Dostavilo se okamžité zklamání, že už to nebude takové, jaké jsme si to malovala, ale dobře. Údaje nebudou na víčku, musí přijít na štítek. Na sklínce se krom štítku měla objevit i zlatá medaile, ale když jsem držela v ruce vzorovou sklínku přebalenou papírem a nikde neviděla skoro žádné místo, k tomu sisál je dost silný a známka malá,propadla jsem v soufalý smích.
Samozřejmě prodávají kulaté samolepíc štítky, možná bychom sehnali i lepší papír, nebo nechali rovnou potisknout, ale byli jsme limitovaní cenou a časem.


Tři večery jsme strávili řezáním balicího papíru a uvazováním sklenic, pak ještě nalepit a uvázat štítek. Manželovy ruce budou dlouho vzpomínat na sisál :-).


Po příchodu z práce nás čekal další tvořivý večer :-)))).
Poslední věc, která nám chyběla dokončit, byly štítky. U nás v papírnictví neměli samolepící štítky požadovaného rozměru a na objednání nebyl prostor, takže jsem natiskla na A4 samolepící arch.
Štítky jsme měla navržené, vytištěné a s pomocí manžela a řezačky i rychle nařezané. 
Na závěr ještě jeden zádrhel. Po čtvrt hodině jsem si myslela, že lepení štítků vzdáme a budou jen bílé kartičky, dostat od sebe ty dva papírky prostě nešlo, tedy manželovi se 6 kousků rozlepit podařilo, ale já nedala ani kus a všechny rohy už jsme měla dost unavené. Napadlo mě, naříznout z rubu papír, takže konečně jedna výhra... pak to šlo jak po másle. Po necelých 4hodinách jsme měli hotovo.


Výrobci jsme s medíkem trochu pomohli a jsme fakt rádi, že poputuje i za hranice, protože je opravdu vynikající.


Mějte pohodovou neděli, Kája.


6 komentářů:

  1. Woooou medík mame moooc radi...a mame aj jeho veľkú spotrebu :-) Tento vyzera fantasticky a ta zlata pečať, no teda ten musí byť fajn. Inak medik robi manžel, alebo ste iba robili etikety?...

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Maruško :-), to si ani nedovedu představit manžela, jak dělá kolem včel, má na ně alergii a po píchnutí musí okamžitě vyhledat lékařskou pomoc... jen pomáháme a protože tento poputuje na trh, musí trochu vypadat. děkuji za milou návštěvu, Kája.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, taky to znám, když je na začátku nadšení a těšení a na konci práce si člověk říká "už nikdy!" :-) Ale i když to nedopadlo dle představ vypadá to pěkně a je vidět že s tím byla práce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), no přesně takhle to bylo, ale už je hotovo a příště na to půjdeme jinak. Krásné dny, Kája.

      Vymazat
  4. Jéje, to vypadá náročně..ale zvládli jste to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), jsme rádi, že jsme dodrželi termín a je hotovo. Děkuji za návštěvu, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).