Moc zdravím :-).
Recept je tak nějak od oka a nabízí se různé varianty, které se chystám vyzkoušet.
suroviny:
čerstvý špenát
listové těsto
jarní cibulka
anglická slanina
dle chuti... sladká smetana a bílý jogurt
česnek
sůl, pepř
vejce k potření
Na pánvi jsem popustila slaninu. Na tuku ze slaniny jsem lehce osmahla jarní cibulku, česnek a hned po česneku pokrájený špenát (samozřejmě předem opraný a osušený). Asi po dvou minutách jsem přilila trochu sladké smetany a asi 2lžíce bílého jogurtu... chvilinku podusila, pak už jen osolila a opepřila.
Takto připravený špenát jsem pokladla na plát listového těsta a zavinula jako závin, potřela rozkvrdlaným vejcem a pekla na 220°C, po 5min jsem stáhla troubu na 180°C a závin dopekla (cca 25min).
Dělala jsem i z obyčejné cibulky, domácího špeku a zakysané smetany... samozřejmě, že to dobře dopadlo :-))).
V polovině srpna se chystám znova sázet :-).
Mějte se, Kája.
Takovou dobu mi čas nadovolil návštěvu u tebe a tolik krásných příspěvků.... Radka
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že občas zajdeš. Člověk nemůže být on-line, když nemá čas, o to víc si vážím toho, že si uděláš čas, Kája.
Vymazat