Seznam blogů

25. května 2016

Tentokrát něco...

Krásný večer blogerky!




... z jedlé zahrádky.


Děti ulehly k pohádce a já šla zalít skleník. 
Na mateřské jsem objížděla s kočárem zahradu, Baru drncání uspalo a já měla prostor promyslet plán prací a ještě jsem se vyvětrala. Moc mi tyhle procházky chybí, ale nic netrvá věčně. Zase nastaly večerní vycházky, kdy už ty dva loupežníky můžu nechat chvilku o samotě a kočárek nahradil fotoaparát. Loni při teplých večerech se mnou chodily i děti, tolik nezalévaly, jako se krmily rajčaty. Já si k nim neodpustím bazalku, ta kombinace mi přijde dokonalá a když voní po celém skleníku, nedá mi to si k nim utrhnout pár lístků.





Ještě sklízíme ředkvičky a o víkendu dojde na špenát a první salát k obědu. 
Na balkón opět pár bylinek, abych v nevlídném počasí či brzy ráno nebo dlouho večer nemusela běhat ven. No a taky jsou docela hezky dekorativní :-))). Pořídila jsem si skleník z Ikei, aby se mi těch pár bylinek lépe přenášelo a když přijdou silné větry, aby to ustály.







V záhoncích se opět prohání myš. Máte nějakou zkušenost a radu jak se jí zbavit a neulovit ptáky nebo kočky? Jakoby nestačili "bezdomáči" jak jim říkáme v práci, ale na ty celkem slušně fungují modré granulky.



Na víkendovém seznamu mám zápychy k bylinkám. Letos nebudu originální a použiji vařečky jako loni zde. No, ale seznam je jen kus papíru, možná nebude hned vše :-))))))))).



Na seznamu jsou i afrykány, lichořeřišnice a muškáty.



Kdybychom se neviděly, užijte si fajn víkend,
Kája.


6 komentářů:

  1. Kájo, já se na tu Tvou zeleninovou zahrádku chodím moc ráda dívat :-) A ten skleník Ti docela závidím... Přeji krásné jarní dny a ať Ti to krásně roste! A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Aničko :-), dělá mi dobře, když jsem chválená :-)))))))))))))))), já takovej kozel zahradníkem :-)))), Kája.

      Vymazat
  2. Teda Kájo, to je tak úhledná zeleň ;-) Vypadá moc pěkně když je pod rajčátky nižší sadba. Budu se muset inspirovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se využít každý milimetr záhonu, né vždy se daří, ale třeba ta plocha pod rajčaty by byla nevyužitá. Venku mám zase záhony lemované kedlubnama,. mezi řádky jarní cibulky jsem dala cibuly... postupně vytrhávám a zbývající zelenina má prostor k růstu a hlavně, nemám tolik plevele :-))))))))))))). Zahradničení zdar !!!

      Vymazat
  3. zahrádka nádherná, nevím jestli to bude fungovat na myši, ale na krtka to funguje na sto procent - psí, kočicí chlupy nebo lidské vlasy nacpat do děr, od té doby nemáme už krtky, třeba to zabere i na myši. Za zkoušku to stojí ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-), 3 záhonky a tolik chvály :-)))) ... moc dííííky!!!!!! Vlasy vyzkouším, protože to je takové škody. Loni takle dojdu a nať ovadlá, chytnu za ní a kořen nikde, vzala to hezky po řádcích. Letos se provrtala mrkví a ták mám řídké řádky. Má cestičky i ve skleníku, ale tam jí toho moc nešmakuje. Krásné jaro, Kája.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).